Petíciu za urýchlenie rekonštrukcie železničnej stanice v Žiline podpísalo zatiaľ približne 700 ľudí


Foto: Petíciu za urýchlenie rekonštrukcie železničnej stanice v Žiline podpísalo zatiaľ približne 700 ľudí

Na začiatku septembra sme vás informovali o tom, že Mesto Žilina spustilo občiansku petíciu za neodkladnú rekonštrukciu železničnej stanice v Žiline. V petičnom výbore sa nachádza viceprimátor Anton Trnovec, prednosta Mestského úradu v Žiline Igor Liška a jeho predsedom je vedúci odboru dopravy na Metskom úrade v Žiline Peter Rolko. Do dnešného dňa popísalo petíciu niekoľko stoviek občanov, ktorí žiadajú neodkladný začiatok rekonštrukcie.

Budova a vestibul hlavnej železničnej stanice v Žiline sa má podľa súčasných plánov začať rekonštruovať najskôr v roku 2021. Iniciátori petície pripomínajú, že krajské mesto si zaslúži dôstojnejšie priestory, ktoré nás budú reprezentovať nielen na Slovensku. Petíciu je možné podpísať na informáciách Mestského úradu v Žiline, prípadne je možné si petičný hárok stiahnuť na webovej stránke mesta, vyplniť a poslať na MsÚ Žilina.

„Petíciu do dnešného dňa podpísalo približne 700 občanov, zber podpisov by mal prebiehať do konca roka 2017,“ upresnil predseda petičného výboru Peter Rolko. Následne bude adresovaná Ministerstvu dopravy a výstavby Slovenskej republiky.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu