Mesto pozýva na čistenie pozemkov v okolí Závodia za účelom prevencie výskytu diviačej zveri


Foto: Mesto pozýva na čistenie pozemkov v okolí Závodia za účelom prevencie výskytu diviačej zveri Foto: TS Mesto Žilina

Problémy s pohybom divej zveri trápia okolie sídliska Hájik a mestskej časti Závodie už dlhšiu dobu, diviaky sa pohybujú aj v blízkosti obydlí. Preto mesto Žilina organizuje dňa 21. októbra 2017 akciu, ktorej cieľom je zabrániť zadržiavaniu diviačej zveri v závodí. V rámci brigády sa účastníci zamerajú najmä na úpravu pozemkov, pílenie a odstraňovanie stromov, kríkov či čistenie terénu.

„Dovoľujeme si vás pozvať na akciu, ktorú organizuje mesto Žilina za účelom prevencie voči diviačej zveri v blízkosti obydlí. Príďte podporiť brigádu v okolí Priemyselnej ulice v Závodí v sobotu 21. októbra 2017 o 8.00 hod., aby sme spoločne nezištnou prácou pomohli nášmu mestu,“ spresnil hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.



Začiatok brigády je o 08:00 hod. ráno, pre všetkých je prichystané občerstvenie. Mesto zároveň prosí tých dobrovoľníkov, ktorí majú možnosť doniesť si pevné rukavice či náradie ako sekery, píly a záhradné nožnice, aby tak učinili. Ostatným účastníkom budú tieto prostriedky poskytnuté na mieste.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina