V areáli automobilky KIA sa už dva dni pohybuje pravdepodobne chorý či zranený bocian


Foto: V areáli automobilky KIA sa už dva dni pohybuje pravdepodobne chorý či zranený bocian
Galéria: 4 fotky

V posledných dňoch boli na sociálnej sieti Facebook zverejnené fotografie bociana, pohybujúceho sa po areáli výrobného závodu KIA v Tepličke nad Váhom. Na operenca, ktorý sa už takmer dva dni prechádza na miestach, kde je zvýšený pohyb ľudí, nás upozornili aj čitatelia. Podľa ich slov bude pravdepodobne chorý, alebo zranený, pretože nemá strach z ľudí.

„Doslova akoby prosil o pomoc, až mu niekto pomôže, keď chodí pomedzi ľudí. Momentálne sa zdržiava pri vrátnici, kde bol aj včera,“ uvádza jeden z pracovníkov závodu. Mladý bocian má údajne na nohe krúžok a dodnes sa o neho nikto, okrem zamestnancov, ktorí si ho fotili, nezaujímal, 

Prvým signálom, že ide o zraneného vtáka, je jeho neprirodzené správanie, predovšetkým strata prirodzenej plachosti, výrazne znížené únikové reakcie, neprirodzené držanie tela, ovísanie krídla či viditeľné zranenia. Každý nález zraneného vtáka je potrebné ihneď oznámiť orgánu ochrany prírody, ktorý zároveň určí ďalšie nakladanie s ním.

Akúkoľvek manipuláciu s poraneným jedincom je potrebné konzultovať s odborníkmi, či už zo štátnych alebo mimovládnych inštitúcií. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu