Rekonštrukcia verejného osvetlenia na Vlčincoch finišuje, na niektorých miestach je sieť hustá


Foto: Rekonštrukcia verejného osvetlenia na Vlčincoch finišuje, na niektorých miestach je sieť hustá

Na Vlčincoch aktuálne prebieha rekonštrukcia verejného osvetlenia, ktorá by mala byť ukončená v horizonte približne jedného mesiaca. Čitateľ nás upozornil na to, že v rámci rekonštrukcie vzniklo na žilinskom sídlisku niekoľko miest, v ktorých sa sieť osvetlenia po rekonštrukcii zintenzívni. Presnejšie v oblasti zastávky Matice Slovenskej bola nová lampa umiestnená medzi zrenovované LED osvetlenia.

„Dva existujúce stĺpy verejného osvetlenia, funkčné a nové, držiace trolejové vedenie a nedávno renovované na LED osvetlenie - a priamo do priestoru medzi ne práve inštalujú lampu v rámci rekonštrukcie verejného osvetlenia. Takýchto miest je viac, viem minimálne o dvoch,“ spresnil čitateľ, ktorý nám poslal aj fotografiu nižšie.



Zisťovali sme preto, podľa čoho sa postupovalo pri zostavovaní siete lámp a určovaní ich polohy a približne koľko nových stĺpov pribudne v rámci rekonštrukcie. Hovorca mesta spresnil, že v rámci rekonštrukcie boli využité normy a svetelno-technické parametre. „Pri rekonštrukcii sa postupovalo podľa svetelno-technických parametrov a noriem, lampy sú vo väčšom rozstupe a ich počet nepribudne,“ uviedol Pavol Čorba.

Na týchto miestach budú počas večerov a nocí intenzívne osvetlené ako chodníky, tak aj cesty, čo prispeje k zvýšeniu bezpečnosti chodcov aj vodičov. Ďalším miestom na žilinskom sídlisku Vlčince, v ktorom bude rozdiel citeľný, je úsek na Rosinskej ceste.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu