Teplička nad Váhom ocenila pri 750. výročí prvej písomnej zmienky aj rodáka Mira Jaroša


Foto: Teplička nad Váhom ocenila pri 750. výročí prvej písomnej zmienky aj rodáka Mira Jaroša Foto: facebook.com/pg/mirojarosmusic

Obec Teplička nad Váhom oslavuje v tomto roku významný miľník - 750. výročie prvej písomnej zmienky o obci, pri tejto príležitosti schválilo obecné zastupiteľstvo viacero návrhov ocenenie občanov, spolkov či športových organizácii. Medzi ocenených sa zaradil aj známy spevák Miro Jaroš, ktorý je rodákom z obce neďaleko pri Žiline a až do roku 2016 tu mal trvalý pobyt. V Tepličke nad Váhom žil do svojich 17 rokov.

„Keď sa povie Teplička nad Váhom, je to vždy o mojom detstve a dospievaní. A o hudbe. Práve tam sa začal môj sen, v dome na Gorazdovej ulici som skladal prvé pesničky a texty. U nás v škôlke, ktorú viedla pani riaditeľka Degnerová, som objavil lásku k hudbe. Pani učiteľka Valiašková nám púšťala detské platne a ja som chcel spievať ako moji obľúbení speváci,” spresnil pre TASR Miro Jaroš.

Populárny spevák, ktorý sa aktuálne venuje prevažne tvorbe zameranej na detské publikum, vydáva tento rok aj premiérovú knihu s názvom Tešíme sa na Ježiška. „Pred Vianocami mi vyjde moja prvá kniha rodinných príbehov s názvom Tešíme sa na Ježiška. Odohrávajú sa u nás v Tepličke. Na nižnom konci, na Námestí sv. Floriána. Názov obce sa tam nikde nespomína, ale každý, kto tam býva, ju spozná,” dodal známy rodák.



Okrem Mira Jaroša získali cenu obce či verejné uznanie desiatky združení či klubov a taktiez občanov, niektorí z nich In Memoriam. O udeľení ocenení rozhodovalo Obecné zastupiteľstvo Obce Teplička nad Váhom ešte v auguste. Dnes už 39-ročný spevák prežil časť života krátko po dospievaní v Tel Avive, kde si zarábal príležitostným modelingom, podarilo sa mu získať aj malú filmovú rolu v izraelskom filme What a wonderful place.

V roku 2004 reprezentoval naše mesto aj v relácii Slovensko hľadá Superstar, celkovo skončil na šiestom mieste.

Diskografia

2005: Exoterika
2008: Tlaková níž - Sony BMG, CD
2010: Tráva musí rásť - EMI Czech, CD
2012: Všetko najlepšie - EMI Czech, CD
2014: Pesničky pre (ne)poslušné deti - Galgan Music, CD
2014: #5 - Galgan Music, CD
2015: DVD pre (ne)poslušné deti - Galgan Music, CD
2016: Pesničky pre (ne)poslušné deti 2 - Galgan Music, CD

Zoznam ocenených obcou Teplička nad Váhom pri príležitosti 750. výročia prvej písomnej zmienky




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu