Poslanci dnes neschválili kúpu pozemku pri kasárňach v Žiline za viac ako 667-tisíc eur


Foto: Poslanci dnes neschválili kúpu pozemku pri kasárňach v Žiline za viac ako 667-tisíc eur

Mestskí poslanci na dnešnom Mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline neschválili návrh na kúpu spolu troch parciel v priestore medzi železničnou traťou a kasárňami v Žiline. Pozemok, ktorý má strategickú polohu z dopravného hľadiska, ponúkli jeho majitelia mestu za sumu v priemere viac ako 114 eur za meter štvorcový.

Poslednú z troch parciel pritom kúpili v roku 2015 od Ministerstva obrany Slovenskej republiky v elektronickej aukcii za sumu v priemere približne 12,91 eur za meter štvorcový. Poslanci preto zároveň schválili aj maximálnu sumu vo výške 13 eur za meter štvorcový, za ktorú by boli ochotní kúpu pozemku odsúhlasiť.

Znalec, ktorý vzišiel z elektronickej aukcie, nacenil celú ponúkanú plochu, zloženú z troch parciel, podľa údajov v predloženom návrhu na sumu 667-tisíc eur. Po prepočte by tak suma za meter štvorcový vychádzala na približne 114 eur, čo je takmer deväťnásobok akceptovateľnej ceny stanovenej na dnešnom rokovaní poslancov.

O nechválení návrhu informovala skupina nezávislých poslancov prostredníctvom fanpage Mestské zastupiteľstvo Žilina, ich dôvody pre neschválenie aj popis vývoja situácie si môžete prečítať nižšie.

Na dnešnom (pre verejnosť off-line) mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva sa rozhodovalo aj o návrhu na odkú...

Posted by Mestské zastupiteľstvo Žilina on 9. október 2017



 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu