Na nebezpečnom úseku, kde prechádzajú autá do protismeru, doplnili vodiace prahy


Foto: Na nebezpečnom úseku, kde prechádzajú autá do protismeru, doplnili vodiace prahy
Galéria: 3 fotky

Koncom septembra sme informovali o ďalšom nebezpečnom prípade, kedy takmer došlo k čelnej zrážke áut na Ľavobrežnej ulici, v mieste, kde zvyknú najčastejšie zahraniční vodiči prechádzať do protismeru. Kolízne situácie a prešľapy s odbočením do protismerného jazdného pruhu, sa pri zjazde od Estakády objavovali v posledných dvoch rokoch veľmi často. Vodiči kamiónov sa potom neraz snažili prejsť naspäť, cez stredové deliace pásy, kde zostali skrížení.

K nebezpečným prejazdom do protismeru dochádzalo z dôvodu nedostatočného dopravného značenia a nepozornosti vodičov z iných krajín. Dva protismerné jazdné pruhy oddeľovala len jedna plná čiara, ktorá bola slabo viditeľná a poškodená dopravná značka. Pri prehliadnutí sa potom ľahko ocitli vodiči tam, kde nemali.

Našťastie by od dnešného dňa malo týmto problémom navždy odzvoniť. Po tom, ako nám čitateľka Jana zaslala video, ktoré sa jej podarilo zaznamenať na palubnú kameru v aute, sa veci rozhýbali. Vodička sa skoro čelne zrazila s protiidúcim autom. Vďaka záznamu sa rozhodla konať a osloviť médiá aj zodpovedné osoby. Video sa dostalo na správne miesta a veci sa konečne, po viac ako dvoch rokoch upozorňovania, pohli dopredu.

Na ceste boli osadené vodiace prahy (koľajnice), ktoré usmernia premávku do správneho jazdného pruhu. Vďaka nim by sa mala bezpečnosť vodičov jazdiacich v danom úseku výrazne zvýšiť a k podobným nebezpečným prípadom by už nemalo v budúcnosti dochádzať.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu