Vystupujú vedľa Mobyho, Rihanny či Springsteena, teraz prídu na Bratislavské jazzové dni v Žiline


Foto: Vystupujú vedľa Mobyho, Rihanny či Springsteena, teraz prídu na Bratislavské jazzové dni v Žiline

Už piaty ročník festivalu Bratislavské jazzové dni v Žiline prinesie do nášho mesta svetových hudobníkov ako Cory Henry, Shayna Steele či Damien Schmitt. V rozmedzí dní 20. a 21. októbra 2017 tak majú fanúšikovia jazzu nielen zo Žiliny možnosť zažiť účinkujúcich, ktorí vystupujú po boku hviezd kalibru Rihanny, Brucea Springsteena alebo Herbie Hancocka. Medzinárodný festival patrí medzi najväčšie jazzové sviatky na Slovensku.



Najväčším lákadlom nadchádzajúceho ročníka bude zaručene Cory Henry s jeho hudobným projektom The Funk Apostels v rámci európskeho turné The Funk Crusade Tour. Tento fenomenálny hudobný mág, americký pianista, virtuózny hráč na klasický organ – hammond B3, zakladajúci člen formácie Snarky Puppy, s ktorou získal 3 Grammy, sprevádzal hudobníkov ako Bruce Springsteen, Michael McDonald, P. Diddy, Boyz II Men, Kenny Garrett či the Roots. V Mestskom divadle Žilina predvedie svoje umenie v sobotu 21. októbra 2017.

Shayna Steel uzavrie prvý deň, na konte má spolupráce s Mobym či Rihannou

Ďalšou hviezdou, ktorú umelecká agentúra Art Team, s.r.o. uvedie, je Shayna Steel. Umelkyňa patrila viac 10 rokov medzi americkú špičku hosťujúcich vokalistiek. V jej životopise nechýbajú spolupráce v hudobných projektoch s Mobym, Rihannou, Natashou Bedingfield či kapelou Snarky Puppy. Shayna sa predstavila na Mobyho elektronických hitoch, v ktorých sa objavil jej výrazný a očarujúci hlas. Ich spoločný hit Disco Lies v roku 2008 zabodoval v hudobných rebríčkoch, kde dokázal pobudnúť na prvom mieste americkej tanečnej hitparády.



Prvý festivalový deň otvorí víťaz medzinárodnej súťaže Žilina International Jazz Contest, ktorá je určená pre mladé kapely a zoskupenia všetkých hudobných tendencií a štýlov, interpretujúcich džezovú hudbu. Divadelné pódium piatkového večera potom bude patriť poprednému francúzskemu jazz-funky bubeníkovi s neuveriteľnou hráčskou technikou Damienovi Schmittovi.


Damien Schmitt je dvorný bubeník slávneho basgitaristu Alaina Carona. V Žiline predstaví svoj nový hudobný projekt s kapelou špičkových francúzskych jazzových muzikantov dam´nco. Následne bude patriť priestor a vyvrcholenie večera už spomínanej Shayne Steel.



V sobotu 21. októbra predstavia svoj nový album Calm slávny americký bubeník Gene Jackson & Ondrej Štveráček Quartet. Gene Jackson je považovaný za majstra všetkých rytmických štýlov. Bol dlhoročným spoluhráčom Herbie Hancocka a Dave Hollanda.

Žilinskému publiku sa predstaví v kvartete popredného českého saxofonistu Ondreja Štveráčka, s ktorým na albume spolupracoval. Kvarteto dopĺňajú dvaja slovenskí hráči par excellence, pianista Klaudius Kováč  a kontrabasista Tomáš Baroš.

Vstupenky na tento výnimočný jazzový sviatok je už možné rezervovať, postupne sa tie najlepšie miesta míňajú, preto je najlepšie si ich rezervovať a zakúpiť už dnes v pokladni Mestského divadla v Žiline, prípadne na https://www.ticketportal.sk/Event/5_rocnik_Bratislavske_jazzove_dni_v_Ziline

Miesto: Mestské divadlo Žilina
Dátum: 20.10.2017 - 19:00    21.10.2017 - 22:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu