Volejbalisti VO AC UNIZA Žilina odohrali už dve kolá v 1. lige mužov, odniesli si výhry aj prehru


Foto: Volejbalisti VO AC UNIZA Žilina odohrali už dve kolá v 1. lige mužov, odniesli si výhry aj prehru

Volejbalisti VO AC UNIZA Žilina majú za sebou prvé dve kolá v 1. lige mužov sezóny 2017/18. V prvom kole nastúpili na palubovke Komjatíc, kde vyhrali 3:1 a 3:0. V druhom kole nastúpili hráči VO AC UNIZA Žilina doma, proti tímu VK SPARTA UJS Komárno. Zápas pred domácim publikom skončil výsledkom 3:1 a 1:3.

Prvý zápas vyhrali v pomere setov 3:1 (12, -17, 19, 23) no v druhom ťahali za kratší koniec a podľahli súperovi z Komárna výsledkom 1:3 (-19, -19, 27, -16).

„Ambície družstva sú postúpiť do najvyššej ligy, ale či je to reálne, ťažko povedať v tomto momente, nakoľko nepoznáme silu súperov, ktorí v tejto 1. lige sú. Až tá liga ukáže, či sme schopný sa dostať na prvé priečky a uhrať postup v následnej baráži,“ zhodnotil prvé dve kolá a zápasy s Komárnom tréner Zdenek Hauer.


Z prvých štyroch zápasov, ktoré majú volejbalisti za sebou, vyhrali tri a jeden prehrali. Po volejbalovej stránke to však podľa trénera nie je zatiaľ žiadna sláva. „Myslím si, že máme malé rezervy na nahrávke. Chýba nám organizátor hry, ktorý by to trošku pozdvihol,“ spresňuje Zdenek Hauer. Útočná sila družstva je podľa neho veľmi slušná, ale ako sám povedal, je potrebné vyriešiť nahrávky a herné nasadenie družstva. Práve vďaka týmto nedostatkom si súper zaslúžene odniesol jedno víťazstvo.

Najbližšie odohrajú volejbalisti zápas v sobotu 7. októbra na pôde ŠVK Tatran Banská Bystrica.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu