V Bytči tragicky zomrel 16-ročný chlapec, ktorý vbehol pod nákladné auto


Foto: V Bytči tragicky zomrel 16-ročný chlapec, ktorý vbehol pod nákladné auto Foto: KR PZ Žilina

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE zo Žiliny letela dnes 28. septembra dopoludnia na pomoc cyklistovi, ktorého v Bytči zrazilo nákladné auto. Vodič nákladného auta mal vchádzať do dvora, pričom si ho neskoro všimol chlapec, ktorý šiel na bicykli. Mladík vbehol s bicyklom priamo medzi nápravy auta. 

„Po prílete záchranárskeho vrtuľníka k miestu udalosti prebiehala u 16-ročného chlapca resuscitácia, ktorú zahájili pozemní záchranári. Pacient utrpel rozsiahle poranenia viacerých častí tela,“ uvádzajú leteckí záchranári.

Lekár leteckých záchranárov pokračoval ďalej v resuscitácií, ktorá, žiaľ, aj napriek veľkej snahe všetkých zúčastnených záchranárov nebola úspešná a chlapec svojim rozsiahlymi zraneniam napokon na mieste podľahol.


Aktualizácia 17:30 hod.

K dopravnej nehode došlo na ceste II. triedy v Bytči, v čase okolo 09:10 hod. 43-ročný vodič viedol nákladné motorové vozidlo Volvo v smere od kruhového objazdu na mestskú časť Bytča - Hliník nad Váhom. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin došlo za kruhovým objazdom k stretu vozidla s cyklistom.

„Ihneď po dopravnej nehode boli na mieste policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Bytča, ktorí až do príchodu záchranárov oživovali 16-ročného cyklistu. Ten aj napriek snahe policajtov a záchranárov, žiaľ, zraneniam na mieste podľahol. U 43-ročného vodiča alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U cyklistu bude vykonaná pitva,“ uviedol žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 200 €. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu