Na uliciach Vysokoškolákov a Rosinská cesta sa buduje verejné osvetlenie


Foto: Na uliciach Vysokoškolákov a Rosinská cesta sa buduje verejné osvetlenie
Galéria: 6 fotiek

V posledných týždňoch prebiehajú na sídlisku Vlčince výkopové práce, ktoré súvisia s rekonštrukciou verejného osvetlenia. Tá sa bude realizovať postupne v celom meste a práve jej prvá etapa začala na sídlisku Vlčince. Osvetlenie v mestských častiach bolo na mnohých miestach vo veľmi zlom, až život ohrozujúcom stave. Kryty niektorých lámp boli celkom zničené, prípadne sa na nich vôbec nenachádzali.

Práce napredujú vysokou rýchlosťou a pracovníci sa posunú každý deň o desiatky metrov ďalej. V prvej fáze pokladajú do zeme elektrický kábel a následne, v druhej fáze, osádzajú železné stožiare. Na záver budú na stožiare namontované lampy, ktoré budú pripojené na elektrinu.

V súčasnosti prebiehajú výkopové práce aj na Rosinskej ceste. Mnoho obyvateľov sídliska Vlčince to prekvapilo, pretože zachytili informáciu o rekonštrukcií verejného osvetlenia a nie o rozšírení. Podľa informácií, ktoré sa nám podarilo získať priamo zo spoločnosti Siemens, prebieha na Rosinskej ceste doplnenie osvetlenia v celej dĺžke, až po križovatku s ulicou Vysokoškolákov. Lampy budú osadené aj na ulici Vysokoškolákov, v časti, kde prechádza cez lesopark až po obratisko trolejbusov “v jame”.

Táto informácia teší nielen obyvateľov Vlčiniec, ale všetkých, ktorí sa presúvajú či už autami alebo pešo, po uvedených úsekoch. Verejné osvetlenie totiž výrazne zvýši bezpečnosť na cestách.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu