Žilinský basketbalový klub vstúpi do novej sezóny s troma legionármi, angažoval rozohrávača Wrighta


Foto: Žilinský basketbalový klub vstúpi do novej sezóny s troma legionármi, angažoval rozohrávača Wrighta Foto: missoulian.com

Basketbalový klub PP TV RAJ Žilina sa už v podobe prípravných zápasov chystá na začiatok novej sezóny, ktorú začne už túto sobotu na domácej palubovke proti tímu Karlovky. Žilinský klub sa predstaví v najvyššej lige po piatich rokoch, do svojej zostavy aktuálne angažoval už tretieho hráča zo zámoria - 22-ročný Američan Walter Wright sa predstaví na pozícii rozohrávača.

Mladý americký basketbalista už odohral prípravný zápas proti Ostrave, v ktorom si pripísal 30 bodov. Tento rok pôjde o jeho premiéru v profesionálnom basketbale. Počas pôsobenia v univerzitných tímoch Snow College a Montana Grizzlies sa viackrát dostal do výberu hráčov, v poslednej sezóne dosiahol priemerne v zápasoch 10,6 bodu, 1,8 doskoku a 2,9 asistencie.



„Prípravné zápasy nám ukázali potrebu posilniť naše rady na pozícii stredného rozohrávača. Ak chceme byť konkurencieschopní aj skúsenejším tímom v SBL, potrebujeme udržať vysoké tempo celých 40 minút, čo sa nám v príprave nie vždy podarilo. Od Waltera očakávame skvalitnenie organizácie hry a vytváranie streleckých pozícií pre spoluhráčov,“ uviedol pre portál basketliga.sk generálny manažér Žiliny Ondrej Šoška.

Walter Wright sa tak pripojí k dvojici legionárov Brandon Holcomb a Brandon Conley, ktorí sa pripravujú s tímom vedeným mladým trénerom Marošom Moravčíkom už od začiatku mesiaca.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu