Policajti zadržali 27-ročnú Ivanu a 29-ročného Martina, sú obvinení z drogovej trestnej činnosti


Foto: Policajti zadržali 27-ročnú Ivanu a 29-ročného Martina, sú obvinení z drogovej trestnej činnosti
Galéria: 8 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

Kriminalisti z Dolného Kubína spoločne s policajtmi z pohotovostného policajného útvaru a pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vykonali v uplynulých dňoch úspešnú akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne obvinil 27-ročnú Ivanu (z Tvrdošína) a 29-ročného Martina (z okresu Tvrdošín) zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi spáchaný formou spolupáchateľstva,“ informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Počas akcie policajti vykonali v okrese Tvrdošín viaceré prehliadky a pri ich výkone zaistili rastlinný materiál aj kryštalické látky. Predbežným skúmaním časti zaisteného materiálu bolo zistené, že ide o marihuanu a pervitín v množstve, ktoré zodpovedá 50 až 159 obvykle jednorazovým dávkam drogy.

„Obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky až 10 rokov. Na obvinených vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby,“ uzavrel policajný hovorca.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu