Piatková zrážka vlaku so ženou v Brodne skončila tragicky, žena náraz neprežila


Foto: Piatková zrážka vlaku so ženou v Brodne skončila tragicky, žena náraz neprežila Foto: ilustračné - vlaky.net

V piatok sme vás informovali o dopravnej nehode, pri ktorej došlo k zrážke vlaku so staršou ženou v blízkosti železničnej zastávky Žilina-Brodno. Žena sa podľa našich informácií nachádzala v koľajisku, rušňovodič napriek snahe nedokázal zrážke zabrániť. 54-ročná žena zo Žiliny zraneniam na mieste podľahla.

„V piatok 22. septembra pred 12.00 hodinou došlo pri železničnej zastávke Žilina-Brodno k zachyteniu 54 ročnej ženy (zo Žiliny) prechádzajúcim vlakom. 50-ročný rušňovodič vlaku pri prechode predmetného úseku spozoroval v koľajisku osobu. Ihneď mal použiť výstražné zvukové znamenie a rýchločinné brzdenie, ale pre krátku vzdialenosť už nedokázal zrážke s osobou zabrániť,“ spresnil policajný hovorca Radko Moravčík.

Rušňovodič sa po nehode podrobil dychovej skúške, v jeho dychu sa nenachádzal alkohol. Príčinu nehody stanoví až vyšetrovanie. „54-ročná žena utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu usmrtenia,“ uzavrel policajný hovorca.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu