Zlatý hetrik pre Sagana - Žilinčan prepísal históriu svetovej cyklistiky


Foto: Zlatý hetrik pre Sagana - Žilinčan prepísal históriu svetovej cyklistiky Foto: ilustračné

V dnešnom závode v nórskom Bergene obhájil Žilinčan Peter Sagan titul majstra sveta už po druhýkrát a získal tak zlatý hetrik. Peter sa zároveň stal prvým cyklistom na svete, ktorému sa podarilo vyhrať tri razy po sebe.

Nerád hovorím o tvorení histórie, či budúcnosti. Čo je to vlastne tlak? Čo sa stane, to sa stane. Ja nemám čo stratiť. Prišiel som sem, aby som si to užil. Samozrejme, mám radosť z toho, čo som dosiahol a zajtrajšie preteky si chcem čo najlepšie vychutnať,“ spresnil deň pred pretekom Peter Sagan pre portál CyclingNews.

a ceste za hetrikom pomáhala Petrovi pätica ďalších Slovákov - okrem tímových kolegov z Bora-Hansgrohe (Juraj Sagan,Erik Baška a Michael Kolář) aj Patrik Tybor a Marek Čanecký. Preteky mužskej kategórie elite sa začali o 10.05 hod, Sagan zvíťazil v záverečnom hromadnom špurte. Jeho víťazný čas je 6h:28m:11s

Na druhom mieste skončil domáci Alexander Kristoff a bronzovú medailu si odniesol Austrálčan Michael Matthews. „Takmer sme Sagana nevideli počas celého dňa, avšak Slovák sa ukázal tam, kde na tom záleží a získal tak tretí titul majstra sveta v rade,“ potvrdil špecializovaný portál Cyclingnews.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu