Súťaž na diaľničný privádzač Lietavská Lúčka - Žilina bola uzavretá, cena bude 13,9 milióna eur


Foto: Súťaž na diaľničný privádzač Lietavská Lúčka - Žilina bola uzavretá, cena bude 13,9 milióna eur Foto: Google Maps

Národná diaľničná spoločnosť (NDS, a.s.) oznámila na svojej stránke, že uzavrela súťaž na diaľničný privádzač D1 - Lietavská Lúčka - Žilina. Predpokladaná hodnota zákazky bola stanovená na sumu 22,5 milióna eur. Víťaz súťaže, ktorým sa stala spoločnosť Metrostav, predložil cenovú ponuku na sumu 13,9 milióna eur, čo je približne o 40% menej ako bola pôvodne predpokladaná výška hodnoty stavby.

Podľa NDS bola verejná súťaž dobrým krokom. Vo svojej správe argumentuje, že vďaka nej sa podarilo nielen ušetriť ale aj dosiahnuť to, aby bolo možné stavbu preplatiť z fondov Európskej únie. Ak by na túto stavbu nebola vyhlásená súťaž, privádzač by nemohol byť spolufinancovaný z eurofondov.


Súťažné podklady si vyžiadalo celkovo 26 záujemcov a cenové ponuky predložilo 8 spoločností. Z nich bola najnižšia práve od spoločnosti Metrostav. Verejné obstarávanie bolo zo strany NDS ukončené a Zmluva o dielo je pripravená na podpis.

Aktuálne prebieha kontrola verejného obstarávania zo strany Ministerstva dopravy a výstavby SR a tiež Úradu pre verejné obstarávanie. NDS uvádza, že ihneď po ukončení kontroly pristúpi k uzatvoreniu Zmluvy o dielo. Predpokladaný termín podpisu zmluvy s víťazom súťaže je október 2017.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu