Dnes ráno došlo v Liptovskom Mikuláši k zrážke vozidla s chodkyňou, 80-ročná pani zraneniam podľahla


Foto: Dnes ráno došlo v Liptovskom Mikuláši k zrážke vozidla s chodkyňou, 80-ročná pani zraneniam podľahla Foto: KR PZ Žilina

Dnes 21. septembra 2017 došlo v čase okolo 05.40 hod. na ceste I/18 v Liptovskom Mikuláši k dopravnej nehode. 59-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Škoda Fabia v smere od centra mesta na Okoličné. následne z doposiaľ presne nezistených príčin došlo na priechode pre chodcov k stretu vozidla s chodkyňou. Pri dopravnej nehode utrpela 80 ročná chodkyňa ťažké zranenia, ktorým následne podľahla.

U vodiča alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol a u chodkyne bol nariadený odber krvi. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 2.000.-€. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Polícia žiada občanov, ktorí boli svedkami uvedenej dopravnej nehody, aby  akékoľvek informácie k nej oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158, alebo najbližšom útvare Policajného zboru.

Chodci za zníženej viditeľnosti
     
Chodci musia mať za zníženej viditeľnosti na sebe reflexné prvky nielen mimo obce, ale aj v obci. Nepodceňte túto povinnosť, ktorá je predovšetkým vo vašom záujme. Inak sa môže stať, že na vás budú blízky už len spomínať.
-   predvídať - sledujte premávku,
-   ako cez cestu - prechádzajte cez cestu na miestach na to určených,
-   opatrnosť - vyhýbajte sa rizikovým úsekom, nepreliezajte zábradlia a neriskujte
-   kam reflexné prvky - použite ich na strane privrátenej k vozovke (nie ku krajnici). Napríklad blízko ku kolenám, do úrovne pásu, na rameno. Cyklisti aj na prilbu a bicykel. Reflexné nálepky na podrážky topánok, korčule, kolobežky, školské tašky, barle či kočíky.
-   pozor - kombinácia tmavého oblečenia, nepozornosti a alkoholu môže byť smrteľná.






 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina