Mesto odstráni ďalšie nelegálne reklamy v Žiline, hľadá dodávateľskú firmu cez obstarávanie


Foto: Mesto odstráni ďalšie nelegálne reklamy v Žiline, hľadá dodávateľskú firmu cez obstarávanie Foto: ilustračné

Mesto Žilina pokračuje v snahe o odstraňovanie nelegálnych reklamných plôch, ktorými je naše mesto doslova posiate. Negatívne efekty vizuálneho smogu nás každý deň ovplyvňujú, práve preto vedenie dlhodobo bojuje proti týmto plochám. Po malých krokoch ich odstraňuje, keďže komunikácia s prevádzkovateľmi je často komplikovaná a žiadosti o odstránenie nepovolených plôch zostávajú odignorované.

Mesto priebežne odstraňuje nepovolené reklamné zariadenia vo vlastnej réžii, aktuálne vypísalo vývzu na predkladanie ponúk, prostredníctvom ktorej hľadá firmu na odstránenie spolu 6 reklamných zariadení. Spoločnosť by mala billboardy demontovať a následne umiestniť v areáli Dopravného podniku mesta Žilina na Kvačalovej ulici.

V najbližšej dobe by malo zmiznúť 6 plôch, mesto polohu vopred nekonkretizuje


„Predmetom zadávania zákazky je odstránenie reklamných zariadení na území mesta Žilina v predpokladanom počte 6 ks. Verejný obstarávateľ požaduje odstrániť jednostranné a dvojstranné reklamné zariadenia typu billboard s lavičkou (1ks) a bez lavičky (4ks) a textilný reklamný billboard (1ks). Súčasťou požadovanej služby je aj odstránenie základovej pätky a úprava terénu po jej odstránení,“ spresňuje výzva na predkladanie ponúk.

O ktoré reklamné plochy pôjde, sme sa snažili zistiť na meste. Prostredníctvom hovorcu však mesto odkázalo, že polohu reklamných plôch, ktoré v dohľadnej dobe odstráni, zo strategických dôvodov neuverejňuje. Ak ju chcú majitelia získať späť, musia zaplatiť náklady na odstránenie a uskladnenie.

„Keďže sú postavené „na čierno“, budú odstránené. Rovnako vyzývame reklamné agentúry, aby si „na čierno“ postavené bilbordy odstránili samotné spoločnosti, pretože keď nastúpi mesto, „bude už neskoro“,“ spresnil hovorca mesta Žilina Pavol Čorba. Odhady v minulosti hovorili o stovkách reklamných plôch, ktoré sú v Žiline postavené bez povolenia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu