Polícia chytila 27-ročného vlámača Andreja, od začiatku roka sa mal vlámať do viac ako 23 objektov


Foto: Polícia chytila 27-ročného vlámača Andreja, od začiatku roka sa mal vlámať do viac ako 23 objektov
Galéria: 11 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

Žilinským policajtom sa podarilo dolapiť muža, ktorý je podozrivý z vlámania sa v Žiline do najmenej 23 objektov. Z garáží, pivníc či vozidiel vždy odcudzil tašky s peniazmi, dokladmi, mobilné telefóny, bicykle, zvršky oblečenia a iné veci.

„V rukách žilinskej polície skončil 27 ročný muž z okresu Žilina, ktorý sa mal od januára do júla tohto roka vlámať najmenej do 23 objektov v Žiline a okolí. Išlo najmä o garáže, pivnice, rodinné domy, vozidlá a podobne. 27 ročný Andrej sa pri vlámačkách prevažne zameriaval najmä na pracovné náradie, príručné tašky s dokladmi a peniazmi, mobilné telefóny, cestovné tašky, bicykle, odevné zvršky a iné odložené veci,“ uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Mladému mužovi teraz hrozí až desaťročné väzenie, celkovú škodu, ktorú svojimi činmi spôsobil, vyčíslili majitelia na najmenej 24-tisíc eur. Obvinený sa už nachádza vo väzbe pre inú trestnú činnosť.

„Majiteľom mal na odcudzených veciach spôsobiť škodu vo výške najmenej 24.200,-€. Odcudzené veci mal ponúkať ďalej na predaj. Vyšetrovateľ 27 ročného Andreja obvinil zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. Obvinený je vo väzbe pre inú trestnú činnosť. V tomto prípade mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ spresnila Jana Balogová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina