AKTUÁLNE: Poslanci práve zrušili Mestskú radu a odvolali jej členov, mesto ročne ušetrí 4860 eur


Foto: AKTUÁLNE: Poslanci práve zrušili Mestskú radu a odvolali jej členov, mesto ročne ušetrí 4860 eur Foto: ilustračné

Na dnešnom 28. zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline zrušili poslanci Mestskú radu, návrh poslanca Jána Púčeka prešiel po tom, ako ho opakovane predkladal niekoľko zasadnutí zastupiteľstiev po sebe. V dôvodovej správe pripomenul poslanec fakt, že materiály, ktoré sú predmetom rokovaní mestského zastupiteľstva, sú zároveň predkladané aj do komisií. Poslanci sa teda majú možnosť oboznámiť s predmetnými materiálmi na komisiách a prerokovať ich.

„Je absolútne zbytočné a duplicitné, aby sa s návrhmi, prerokovanými tými istými poslancami, zaoberala mestská rada, ktorej odporúčanie nebýva vždy mestským zastupiteľstvom akceptované a samotní členovia mestskej rady hlasujú na zasadnutí mestského zastupiteľstva inak, ako na mestskej rade,“ spresňuje Ján Púček v schválenom návrhu.

Za návrh hlasovalo 21 poslancov, proti boli dvaja a rovnako dvaja poslanci sa zdržali. Zrušenie mestskej rady bude mať dopad aj na fungovanie poslancov, rovnako tak na ich odmeňovanie. Zrušením mestskej rady sa podľa predklatateľa predĺži čas na prípravu materiálov, čím by malo dôjsť k zvýšeniu ich kvality.

Schválenie tohto návrhu predstavuje úsporu mesačne približne 405 €, čo predstavuje odmenu člena mestskej rady + odvody, čo predstavuje za rok úsporu približne 4 860 €.

Schválením návrhu zároveň došlo k odvolaniu členov Mestskej rady v Žilina:

Mgr. Martin Barčík
Mgr. Branislav Delinčák
Mgr. Peter Fiabáne
Ing. Patrik Groma
Jozef Juriš
Miroslav Kolenčiak
Ing. arch. Dušan Maňák
Ing. Ján Ničík
MUDr. Juraj Popluhár, PhD., MBA
Mgr. Anton Trnovec


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu