Koncept Kia Proceed - žilinská stopa na Frankfurtskom výstavisku 2017


Foto: Koncept Kia Proceed - žilinská stopa na Frankfurtskom výstavisku 2017
Galéria: 5 fotiek
Foto: Peter Hlačik

V halách Frankfurtského výstaviska Messe je stále cítiť aj silnú slovenskú stopu - nakoniec, nie nadarmo sa hovorí, že Slovensko je automobilová veľmoc. Tento rok sme mohli uvidieť predzvesť novej generácie modelu Kia Cee´d. Písal sa rok 2006, v ktorom značka Kia predstavila svoj úplne nový kompaktný model – Kia Cee´d (skratka Central Europe – Europe Design).

V tom istom roku bol dokončený prvý európsky výrobný závod spoločnosti Kia, ktorý je situovaný v Tepličke nad Váhom pri Žiline a zahájená sériová produkcia práve prvej generácie modelu Kia Cee´d. V rovnakom závode vzniká dodnes i veľmi úspešne SUV Kia Sportage a mini MPV Kia Venga, no práve model Cee´d z roku 2006 predstavuje silnú symboliku modelového obrodenia značky Kia na trhoch starého kontinentu.
 
Ešte pred niekoľkými mesiacmi sme očakávali slávnostnú svetovú premiéru tretej generácie modelu Cee´d práve pri príležitosti tohtoročného autosalónu vo Frankfurte nad Mohanom, Kia nakoniec v Nemecku odprezentovala „len“ atraktívny dizajnový koncept Proceed. Ten je predzvesťou dlho očakávaného sériového modelu.

Žilinská budúcnosť? Koncept Kia pro ceed je predzvesťou ďalšej generácie modelu ceed, ktorý Kia vyrába v Žilinskom závode? Ako sa vám páči táto štúdia na našom autentickom videu? Z nášho pohľadu je to jeden z najatraktívnejších konceptov aktuálneho autosalónu vo Frankfurte. Kia Motors Slovakia


Posted by AutoMoto Žilina on 13. september 2017

Štúdia Proceed je doslova magnetom pre oči a z nášho pohľadu celkom iste jeden z najobletovanejších konceptov frankfurtskej motorshow. Symbolicky bol navrhnutý v európskom dizajnovom centre spoločnosti Kia, vzdialenej len 500 metrov od stánku automobilky. Konečnú sériovú podobu modelu tretej generácie modelu Cee´d spoznáme v budúcom roku. Ak si niektorý z planovaných karosárskych variantov, pravdepodobne pro_cee´d, zoberie inšpiráciu z vystaveného konceptu, tak sa rozhodne máme na čo tešiť.

„Model pro_cee’d bol vždy výstavným výkonným modelom značky Kia v rodine vozidiel cee’d. Od svojho debutu v roku 2008 stelesňuje našu vášeň pre jazdu a model, ktorý nasledoval po ňom v roku 2012, rozšíril jeho dynamickú líniu. No keďže mnohí európski vodiči hľadajú alternatívy tradičného trojdverového vysokovýkonného hatchbacku, začali sme uvažovať o novom výstavnom modeli. Predĺžený vysokovýkonný hatchback, ktorý tu vidíte, by mohol byť pre nás tou alternatívou. Je to tretí typ karosérie – typ, ktorý zachováva športový charakter modelu pro_cee’d, no je prepracovaný a pretvorený tak, aby v sebe spájal nápadný nový vizuálny charakter s troškou praktickej všestrannosti. Koncepčné vozidlo Proceed je naša vízia toho, ako by sa dal oživiť a revitalizovať energický duch modelu pro_cee’d pre novú generáciu vodičov,“ uviedol Gregory Guillaume, hlavný konštruktér spoločnosti Kia Motors pre Európu.

Kia okrem štúdie Proceed vo Frankfurte predstavila aj niekoľko sériových modelov ktoré si budete môcť už onedlho kúpiť. Najväčšou sériovou hviezdou je model Kia Stonic. Ide o dôležitú novinku, ktorou chce značka dobyť najrýchlejšie rastúci segment európskeho trhu s vozidlami. Stonic je už na pohľad príťažlivý kompaktný crossover, ktorý ponúka doposiaľ najviac možností osobného prispôsobenia spomedzi vozidiel značky Kia. Nový Stonic sa na našom trhu začne ponúkať pravdepodobne v treťom štvrťroku 2017.

Inšpiráciu vo svete crossoverov hľadal i nový model Kia Picanto X-Line, ktorý sa vo Frankfurte taktiež po prvýkrát predstavil verejnosti. Na našom trhu sa objaví, rovnako ako Stonic, v treťom štvrťroku 2017. Na stánku Kia je možne okrem spomenutých modelov obdivovať v premiére taktiež vylepšené SUV Kia Sorento, resp. Kia Niro vo verzii Plug in Hybrid


 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Peter Hlačik