Na Bulvári pri zastávke vyrástlo lešenie, mesto nevydalo povolenie na žiadnu výstavbu


Foto: Na Bulvári pri zastávke vyrástlo lešenie, mesto nevydalo povolenie na žiadnu výstavbu

Viacerí čitatelia nás upozornili na lešenie, ktoré vzniklo na Bulvári v tesnej blízkosti autobusovej zastávky. Pozemok, na ktorom konštrukcia stojí, je súkromný. „Chcela by som sa opýtať, či nemáte informáciu ohľadom lešenia na Bulvári pri zastávke oproti Auparku, nakoľko mi chlapi pozerajú priamo do okien,“ uviedla pred niekoľkými dňami čitateľka krátko po tom, ako bolo lešenie zložené.

Priestor v okolí autobusovej zastávky na Bulvári sa v minulosti už stal predmetom sporov, majiteľ na sklonku roku 2013 upozorňoval čakajúcich obyvateľov na fakt, že stoja na súkromnom pozemku a na vlastné riziko. Mesto vtedy posunulo zastávku hromadnej dopravy o niekoľko metrov. Podľa vtedajších informácií mala na mieste vzniknúť komfortná zastávka MHD s verejným WC.

Mesto nemá informácie o chystanom zámere majiteľa, obyvatelia špekulujú o reklamnom nosiči


Medializovaný spor časom utíchol spolu s aktivitou na pozemku, stavba lešenia je po dlhšej dobe prvou viditeľnou aktivitou na investorsky atraktívnej ploche neďaleko centra mesta. Mesto Žilina však podľa slov hovorcu nemá informácie o tom, že by na mieste mala prebehnúť výstavba, nepozná ani dôvod, prečo majiteľ lešenie postavil.

„Mesto nemá vedomosť o tom, aký zámer má s pozemkom jeho majiteľ. Nepovolili sme žiadnu výstavbu. Možno takýmto spôsobom niekomu „záleží“ na tom, aby esteticky znehodnotil túto časť mesta,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba. Majiteľom pozemku je podľa katastrálnej mapy spoločnosť cda consulting group, s.r.o so sídlom v Bratislave.



Ďalší z čitateľov sa obáva toho, že by na mieste mohol vyrásť reklamný nosič „Neviem, či je to nejaká forma prípravy na kampaň v súvislosti s voľbami do žúp, ale dúfam, že tam nevyrastie ďalšia gigantická reklamná plocha. Myslím si totiž, že by to mohlo mať pre kandidáta, ale obecne aj pre firmu, ktorá by tam inzerovala, presne opačný efekt - negatívny,“ uviedol čitateľ.

Pozemok kedysi patril mestu, avšak bol v minulosti odpredaný. „Keby sa za predchádzajúcich primátorov neodpredávali pozemky mesta, dnes by sme toto nevideli. Aj týmto spôsobom sa ukazujú zásadné chyby minulosti, ktoré Žilinu trápia v súčasnosti,“ dodal Čorba. To, či na mieste lešenie zostane a prípadne k nemu niečo pribudne, ukáže až čas.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu