Kto vyrieši problémy Žilinčanov? Súčasného župana vyzve vo voľbách Erika Jurinová


Foto: Kto vyrieši problémy Žilinčanov? Súčasného župana vyzve vo voľbách Erika Jurinová

Po troch volebných obdobiach, keď na poste predsedu sedel Juraj Blanár, sa vynára otázka, kto bude viesť Žilinský kraj najbližších päť rokov. O dôveru Žilinčanov sa uchádza aj Erika Jurinová, ktorá získala vo voľbách do Národnej rady viac ako 30 000 hlasov.

Zamieša karty?

O kandidatúre Eriky Jurinovej sa v kuloároch hovorilo už pred pár mesiacmi. Svoje rozhodnutie ísť do volieb potvrdila počas tohto leta. Erika Jurinová pochádza z Nižnej na Orave, je matka troch detí, v minulosti pracovala ako stredoškolská učiteľka a neskôr pôsobila v regionálnych novinách. Teraz je poslankyňou NRSR.

„Eriku Jurinovú poznám ako schopného a charakterného človeka, ktorý v Národnej rade aktívne presadzuje návrhy pre lepší život v regiónoch Slovenska a usilovne bojuje za ľudí v Žilinskom kraji,“ hovorí predseda poslaneckého klubu OĽaNO, Richard Vašečka.


Podľa štatistík patrí Jurinová v parlamente medzi TOP 10 najaktívnejších poslancov. Počas tohto volebného obdobia predložila spolu 64 zákonov na podporu rodín, sociálne slabších aj nezamestnaných a dôchodcov.  V regióne sa zaujímala a zasadzovala za urýchlenú rekonštrukciu mosta v Nižnej, ktorý je v havarijnom stave. Aktívne sa podieľala na riešení kauzy Čistý deň a nápravy systému ochrany detí.

Prečo sa rozhodla  kandidovať?

,,Rozhodnutie kandidovať za županku Žilinského kraja som prijala s presvedčením, že župa musí patriť ľuďom. Poznám vo svojom okolí veľa nenápadných, každodenných hrdinov. Chodia zodpovedne do práce, aby uživili svoju rodinu, po nociach slúžia chorým v nemocniciach a ich srdce bije pre náš kraj. Týchto ľudí si musíme vážiť. Chcem za nimi ako županka stáť a spraviť všetko preto, aby mali dôstojný život,“ hovorí o svojom odhodlaní kandidovať Erika Jurinová.


Vo voľbách to však nebude mať ľahké. O post predsedu župy sa uchádza 9 kandidátov. Bývalý šéf oravských záchranárov Igor Janckulík však nakoniec kandidovať nebude. ,,Pozitívne hodnotím zodpovedný krok Igora Janckulíka, ktorý sa rozhodol netrieštiť hlasy voličov v našom kraji a vzdal sa svojej kandidatúry na župana,“ uviedla vo svojom vyhlásení Jurinová.

Silná podpora

Ako ďalej uvádza, vo voľbách je dôležité spájať sa, nie rozdeľovať. Jej slová potvrdzuje aj skutočnosť, že má spomedzi všetkých kandidátov aktuálne najväčšiu podporu. Za jej kandidatúru sa postavilo OĽaNO, SaS, KDH, NOVA aj OKS.


Vo svojom tíme má veľa odborníkov, ktorí sa podľa jej slov dokážu postarať o náš kraj. „V tom som si úplne istá. Je čas postarať sa zodpovedne o naše nemocnice, pôrodnice, rozbité cesty a rodiny v zlých životných situáciách. Všetkým voličom dávam slovo, že budem viesť férový súboj a vyzývam k nemu aj všetkých ostatných kandidátov,“ povedala Erika Jurinová.

Čo si od nej sľubuje Richard Vašečka? „Myslím si, že je správny čas vymeniť v našom kraji župana. To, že sa Erika rozhodla vyzvať vo voľbách súčasného predsedu kraja pokladám za dobré rozhodnutie. Som presvedčený o tom, že Erika je pripravená a schopná viesť Žilinský kraj,“ uviedol Richard Vašečka, predseda klubu OĽaNO. 

V prípade úspechu vo voľbách je Erika Jurinová pripravená vzdať sa poslaneckého mandátu v Národnej rade a naplno pracovať pre kraj. „Nie som zberač titulov, ani funkcií,“ dodala na záver.

Objednávateľ: OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO). Sídlo: Študentská 2, 91701 Trnava. IČO: 42 287 511.
Dodávateľ: CAMPAIGNS, s.r.o. Sídlo: Štefana Moyzesa 1577/22, Ružomberok 034 01. IČO: 47 016 671.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Platená politická reklama