Varšavská opäť medzi top 10 gymnáziami, ZŠ s MŠ v Závodí na štvrtej priečke v hodnotení INEKO


Foto: Varšavská opäť medzi top 10 gymnáziami, ZŠ s MŠ v Závodí na štvrtej priečke v hodnotení INEKO Foto: ilustračné

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (skrátene INEKO) vydal aktualizované rebríčky najlepších základných škôl, stredných odborných škôl a gymnázií na Slovensku. V celkovom hodnotení základných škôl sa umiestnila Základná škola s MŠ Školská 49 v Žiline na štvrtom mieste s celkovým hodnotením 8,8 na škále od 1 do 10.

Výsledok školy výrazne ovplyvnili testovania piatakov a deviatakov, a nebyť relatívne slabších známok za mimoriadne výsledky a výsledky inšpekcie, mohla by sa škola umiestniť aj vyššie. ZŠ s MŠ v Závodí sa umiestnila na rovnakom mieste ako minulý rok, z najlepšej desiatky však vypadla Základná škola na Námestí mladosti v Žiline. Tá bola minulý rok na deviatej priečke, tento rok jej patrí už 19. priečka.

Medzi strednými odbornými školami sa nenachádza žiadny zástupca zo Žiliny, najlepšie dopadla SPŠ stavebná na Veľkej okružnej so ziskom 6,5 bodov. Jediným tradičným zástupcom v kategórii gymnázií sa stala Varšavská, ktorá obsadila ôsmu priečku s hodnotením 8,0. Tradične výbornú pozíciu si drží Bilingválne gymnázium v neďalekých Sučanoch, ktoré skončilo na 4. priečke s počtom bodov 8,6.

Rebríčky v jednotlivých kategóriach si môžete pozrieť na obrázkoch nižšie








Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: http://skoly.ineko.sk/