V uplynulom týždni chytila polícia v Žilinskom kraji 12 podnapitých vodičov


Foto: V uplynulom týždni chytila polícia v Žilinskom kraji 12 podnapitých vodičov Foto: KR PZ Žilina

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji naďalej neustálu pozornosť. V 36. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v kraji 12 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 7 nafúkali nad 1 promile, u 3 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. Dvaja z vodičov podgurážených alkoholom spôsobili dopravné nehody.

V sobotu 9. septembra vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka v Ružomberku z dôvodu nekoordinovanej jazdy vodiča vozidla Peugeot Partner. 64 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,69 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,44 promile.

V sobotu 9. septembra v ranných hodinách  spôsobil dopravnú nehodu medzi Ružomberkom a Liptovskou Štiavnicou vodič vozidla Ford Fiesta. 20 ročný vodič pri prejazde ľavotočivej zákruty neprispôsobil rýchlosť  jazdy svojim schopnostiam, s vozidlom vyšiel mimo vozovku a narazil do dopravného značenia. Vodič sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,80 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,67 promile.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina