Mesto priebežne obnovuje priechody pre chodcov v centre Žiliny a okolí


Foto: Mesto priebežne obnovuje priechody pre chodcov v centre Žiliny a okolí

Viacerí čitatelia si všimli, že na križovatkách v centre mesta prebieha postupná obnova vodorovného značenia. Mesto Žilina týmto spôsobom priebežne rieši priechody, ktorých stav je už nevyhovujúci, pričom postupne obnovuje všetky potrebné.

„Priechody pre chodcov sa obnovujú podľa potreby, takže riešia sa operatívne, nie plánovane. Na priechodoch prebieha len obnova vodorovného dopravného značenia, ľudovo povedané: nastriekanie „zebry“,“ spresnil hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Zisťovali sme aj to, či plánuje mesto pridať na niektorých priechodoch bezpečnostné prvky, medzi ktoré patria napríklad odrazky. Tie slúžia vodičom v noci na to, aby ich upozornili, že na mieste sa nachádza priechod. Podobné bezpečnostné prvky vznikli napríklad na križovatke pri zastávke Mostná, využívajú sa najmä na úsekoch, kde by umiestnenie priechodu nemuselo byť dostatočne jasné.

V centre mesta však nateraz tieto ani iné bezpečnostné prvky mesto nepridá, do budúcna však nevylúčilo ani túto možnosť. „V tomto kalendárnom roku neuvažujeme dopĺňať pôvodné priechody novými bezpečnostnými prvkami. V budúcnosti to však nevylučujeme,“ dodal Čorba.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu