Župa plánuje zrekonštruovať aj budovu C v sídle ŽSK, predpokladaná cena je 627-tisíc eur


Foto: Župa plánuje zrekonštruovať aj budovu C v sídle ŽSK, predpokladaná cena je 627-tisíc eur
Galéria: 7 fotiek

Žilinský samosprávny kraj plánuje komplexne zrekonštruovať budovu C úradu ŽSK v Žiline, vyplýva to zo zverejnenej výzvy na predkladanie ponúk. V rámci 1. etapy rekonštrukcie by malo dôjsť najmä k zatepleniu obvodového plášťa vrátane výmeny pôvodných okenných otvorov, prestavbu kancelárií, bytov a schodiska spolu s priľahlými priestormi. V rámci tejto etapy vznikne aj prepojenie bloku C a bloku A.

„Potreba komplexnej rekonštrukcie bloku „C“ objektu v areáli ŽSK a SOŠ elektrotechnickej, vyvstáva z potreby riešiť technický stav budovy. Zároveň zohľadňuje požiadavku úradu ŽSK na rozšírenie priestorových možností pre zamestnancov. I. etapa prác svojim rozsahom rešpektuje požiadavku na zlepšenie teplo – technických pomerov v celej budove spojenú s výmenou výplní otvorov a zateplením strešnej konštrukcie,“ spresňuje jedno zo starších tohtoročných uznesení zastupiteľstva.

Kraj sídli v priestoroch od roku 2005, víťaz by mal stavbu dodať do 12 mesiacov


Celková predpokladaná suma na rekonštrukciu predstavuje 627 228,88 EUR bez DPH, zhotovená by mala byť do 1 roka od písomného prevzatia staveniska zhotoviteľom. „Harmonogram prác si víťazný uchádzač dohodne a odsúhlasí so zodpovedným pracovníkom verejného obstarávateľa, prispôsobí postup prác potrebám úradu a poveternostným podmienkam,“ uvádza sa v dokumentácii k verejnému obstarávaniu.

Galéria: 7 fotiek

Župa sa do týchto priestorov presťahovala v roku 2005, pôvodne patrili priestory Strednému odbornému učilišťu energetickému. Tie ich však dostatočne nevyužívalo, a tak sa úrad na konci roku presťahoval do zrekonštruovaného sídla. Na jeho dostavbu schválilo vtedajšie zastupiteľstvo ŽSK financie vo výške 53,5 milióna korún. Rekonštrukcia administratívneho objektu A prebehla v rovnakom roku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu