Na Ľavobrežnej sa prevrátil s autom na strechu 32-ročný vodič, ktorý nafúkal 2 promile


Foto: Na Ľavobrežnej sa prevrátil s autom na strechu 32-ročný vodič, ktorý nafúkal 2 promile
Galéria: 2 fotky

V sobotu 2. septembra došlo krátko pred 21:00 hod. v Žiline k dopravnej nehode, pri ktorej sa osobné motorové vozidlo prevrátilo na strechu. Udalosť sa stala na Ľavobrežnej ulici, na výjazde smerom od Budatína. K nehode okamžite vyrážali žilinskí hasiči a polícia.

Osobné auto Mazda 323 šoféroval 32-ročný muž, ktorý z doposiaľ presne nezistených príčin v mieste napájania na zjazd z estakády narazil do dopravného značenia, následne došlo k prevráteniu vozidla. Muž sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,99 mg/l (2,06 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Poverený príslušník Policajného zboru obvinil 32-ročného muža z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinenému hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. Ako uviedli naši čitatelia, opitého vodiča odviedli z miesta nehody policajti v putách.


Ďalšie okolnosti tohto prípadu sú predmetom prebiehajúceho policajného vyšetrovania.

V uplynulom týždni chytili policajti 25 opitých vodičov

V 35. týždni odhalili policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby 25 vodičov motorových vozidiel, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami.

  • 19 vodičov s výsledkom nad 1 promile
  • 6 vodičov s výsledkom do 1 promile




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu