Igor Janckulík sa nepridá ku kandidátom na župana, nechce štiepiť hlasy na Orave


Foto: Igor Janckulík sa nepridá ku kandidátom na župana, nechce štiepiť hlasy na Orave Foto: Facebook Igor Janckulík

Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky a Žilinského samosprávneho kraja Igor Janckulík dnes na Vodnom diele v Žiline oznámil kandidatúru v najbližších župných voľbách. Tie sa konajú už 4. novembra, Janckulík v nich však bude kandidovať na poslanca a nie predsedu kraja.

„Moje rozhodnutie sa nerodilo ľahko. Aj preto som s vyhlásením toľko otáľal a mrzí ma, ak som niekoho sklamal. Aj v poslednej dobe som mal mnoho dôvodov, aby som sa uchádzal o post predsedu VÚC,“ uviedol na tlačovej konferencii Janckulík. Práve jeho meno sa spomínalo v súvislosti s kandidatúrou na post predsedu.

Igor Janckulík dostal minulý týždeň generálny zákaz na stavby spoločnosti, ktorá stavia pre župu druhé poschodie Oravskej polikliniky v Námestove. Poslanec pritom dlhšiu dobu kritizuje nedodržanie termínov zo strany zhotoviteľa, ostatných štyroch poslancov spoločnosť na stavbu počas kontrolného dňa pustila.

„Ako poslanec vyššieho územného celku, ktorému záleží na zdravotnej starostlivosti, som riešil prípad priamo vo svojom volebnom obvode. Po tom, čo som sa dlhšie domáhal informácií a vysvetlení ohľadom problémov s dostavbou II. nadzemného podlažia Oravskej polikliniky, dostal som od firmy, ktorá je zhotoviteľom, generálny zákaz vstupu na túto stavbu. Prečo som dostal tento zákaz? Z jednoduchého dôvodu - asi som niekomu stúpil na otlak,“ dodal Janckulík.

K jeho rozhodnutiu prispelo najmä to, že z regiónu Oravy už pochádzajú traja kandidáti (Marián Murín, Erika Jurinová a Anton Martvoň), preto svojim zapojením nechcel štiepiť hlasy. „Moje vízie by sa však nepodarilo naplniť, keďže by sme boli až štyria kandidáti za Oravu. V tomto momente by moja kandidatúra na župana len napomohla tomu, aby sa hlasy voličov roztrieštili. Po dvanástich rokoch by sme sa tak určite zmeny nedočkali,“ uzatvoril župný poslanec za obvod Námestovo. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu