Župný poslanec dostal v kontrolný deň generálny zákaz vstupu, vydal mu ho zhotoviteľ stavby


Foto: Župný poslanec dostal v kontrolný deň generálny zákaz vstupu, vydal mu ho zhotoviteľ stavby Foto: Facebook Igor Janckulík

Poslanec Žilinského samosprávneho kraja Igor Janckulík, ktorý je zároveň poslancom Národnej rady Slovenskej republiky, sa včera ocitol v “kurióznej” situácii. V kontrolný deň, počas ktorého mal spolu s ďalšími štyrmi župnými poslancami prvýkrát skontrolovať priebeh dostavby Oravskej polikliniky, dostal od stavebnej spoločnosti TLM INVESTMENT s. r. o. generálny zákaz vstupu.

„Dnes ráno, pred ôsmou hodinou, som ako poslanec ŽSK a NR SR dostal tento mail s upovedomením, že mám „GENERÁLNY ZÁKAZ VSTUPU“ na všetky stavby spoločnosti TLM Investment s.r.o. Áno, je to presné tá firma, ktorá nedodržala termín dostavby 2. nadzemného podlažia budovy Oravskej polikliniky. Od začiatku augusta na to dôrazne upozorňujem a domáham sa informácií, či nedodržanie termínu bolo alebo nebolo opodstatnené,“ uviedol na sociálnej sieti Janckulík, ktorý zverejnil aj list.

Práce mali trvať 5 mesiacov od prevzatia staveniska, poslanec údajne šíri klamlivé informácie

Spoločnosť tvrdí, že zákaz vydala na základe toho, že Igor Janckulík má konať nezákonne a protiprávne, šíriť nepravdivé a klamlivé informácie či vyhrážať sa. Generálny riaditeľ spoločnosti Ľuboš Hlavatík ďalej uviedol, že takéto správanie sa nezlučuje s filozofiou a politikou TLM INVESTMENT s.r.o.

Celková suma za dobudovanie II. poschodia Oravskej polikliniky Námestovo má byť podľa zmluvy 445 300 eur bez DPH, stavebné práce mali byť ukončené do 5 mesiacov od prevzatia staveniska zhotoviteľom. Meniť termín bolo možné len na základe písomnej dohody zmluvných strán.



„Naša spoločnosť TLM Investment s.r.o. neeviduje žiaden zmluvný ani právny vzťah s predmetnou nevhodnou osobou, tak aby to musiela strpiet a nechce byť akokoľvek spájaná s menom Igor Janckulík a ním podobným,“ dodáva Hlavatík s tým, že na vec plánuje upozorniť predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Andreja Danka.

Poslancovi prekáža nedostavanie polikliniky v zmluvnom termíne, podpredseda ŽSK mu vraj pomôcť nevie

Poslanec Janckulík obdržal list len dve hodiny predtým, ako mala kontrola prebehnúť. Informovanie občanov o meškaní však nepovažuje za nezákonné konanie. „Asi len toľko, že nie som si vedomý nezákonného konania a dokonca vyhrážania sa (?!). Čo presne považuje pán riaditeľ firmy TLM za vyhrážanie? To, že vykonávam svoj mandát poslanca čestne a domáham sa nápravy? Veď informovať občanov je mojou povinnosťou. V liste uvádza, že som šíril klamlivé informácie?! Je snáď 2. NP polikliniky riadne dostavané v zmluvnom termíne?“ pýta sa Jankulík.


So žiadosťou o pomoc pri riešení situácie sa obrátil poslanec za Námestovo aj na vedenie Žilinského samosprávneho kraja. Z odpovede jeho podpredsedu Jozefa Štrbu je však zrejmé, že podľa kraja je jedinou možnosťou domáhať sa informácií prostredníctvom článku v uzatvorenej zmluve o dielo. Problémom je podľa Štrbu to, že Janckulík nie je zamestnancom župy.

„Jediná možnosť, ako prelomiť tento jeho zákaz vstupu, je úprava zmluvy v určení osôb zodpovedných vo veciach realizačných alebo zmluvných za ŽSK, čo však v prípade poslanca ŽSK, ktorý nie je v zamestnaneckom pomere so ŽSK, nie je možné,“ dodal Štrba v odpovedi vysvetlenie kurióznej situácie, v ktorej nemá jeden zo zvolených zástupcov ľudu možnosť preskúmať stavbu financovanú z verejných prostriedkov.

TAK TOTO SME NA ŽUPE EŠTE NEMALI – PROSÍM ZDIEĽAJTE KOMU NIE JE ĽAHOSTAJNÝ OSUD ORAVSKEJ POLIKLINIKY Dnes ráno, pred ô...

Posted by Igor Janckulík on 23. august 2017

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu