Colníci zastavili na Kysuciach auto, ktoré prevážalo z Česka marihuanu, posádku zadržala polícia


Foto: Colníci zastavili na Kysuciach auto, ktoré prevážalo z Česka marihuanu, posádku zadržala polícia Foto: Finančná správa

Hliadka colníkov objavila vo vozidle s nemeckými poznávacími značkami, v ktorom cestovali dvaja mladí Poliaci, viacero balení zelenej sušenej rastliny. Colníci auto zastavili na Kysuciach. Jeden z členov posádky mal sušenú rastlinu kúpiť v Čechách a chcel ju údajne vyfajčiť cestou spať.

„Sklenená fajka v úložnom priestore na dverách vozidla upútala pozornosť colníkov, ktorí vykonávali kontrolu na Kysuciach. 20-ročný vodič poľskej národnosti im povedal, že v aute nepreváža žiadny nezákonný tovar. Správanie psa vycvičeného na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok však nasvedčovalo niečomu inému,“ uviedla Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu Žilina.

Po opakovanej otázke smerujúcej na nelegálne veci v dopravnom prostriedku sa 21-ročný spolujazdec priznal, že má v príručnej ľadvinke marihuanu. Otvoril ju a ukázal rôzne balenia, v ktorých bola uložená. Uviedol, že sušenú rastlinu kúpil v Ostrave a chcel celú vyfajčiť na ceste domov.

„Vzhľadom na zistené množstvo bola táto verzia nepravdepodobná. Colníci vykonali na mieste narkotest a ten potvrdil, že ide o marihuanu. K prípadu privolali príslušníkov Policajného zboru SR, ktorí si osoby aj tovar prevzali,“ uzavrela hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Finančná správa