V uplynulom týždni chytili policajti 32 opitých vodičov, jeden nabúral vo Varíne s 2,65 promile


Foto: V uplynulom týždni chytili policajti 32 opitých vodičov, jeden nabúral vo Varíne s 2,65 promile Foto: ilustračné

V dňoch 14. - 20. augusta 2017 zaevidovala polícia na cestách v Žilinskom kraji celkom 32 podnapitých vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel:

  • 18 vodičov nafúkalo nad 1 promile
  • 9 vodičov nafúkalo pod 1 promile
  • 5 vodičov spôsobilo pod vplyvom alkoholu dopravné nehody
  • 1 z vodičov sa dychovej skúške odmietol podrobiť

Polícia v Žiline zverejnila niekoľko vybraných prípadov, ktoré boli z uplynulého týždňa najvážnejšie.

Varín, okres Žilina

V sobotu 19. augusta v ranných hodinách spôsobil dopravnú nehodu na ceste II/583 v obci Varín 24-ročný vodič na vozidle Audi S6. Vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a narazil do pred ním idúceho vozidla Toyota Corolla Verso. Následkom nárazu sa vozidlo Audi dostalo do šmyku a rotácie a narazilo do zvodidiel vľavo, vozidlo Toyota narazilo do zvodidiel vpravo. Pri dopravnej nehode utrpela zranenia spolujazdkyňa vo vozidle Toyota. U vodiča Audi bola vykonaná dychová skúška s výsledkom 1,27 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,65 promile.

Nesluša, okres Kysucké Nové Mesto

V sobotu 19. augusta v nočných hodinách kontrolovala policajná hliadka v obci Nesluša vodiča vozidla Volkswagen Golf. 24-ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,79 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,65 promile. Keď mal policajtom predložiť doklady, tak sa vo vozidle uzamkol, naštartoval a s autom sa rozbehol priamo na policajta. Ten našťastie stihol uskočiť nabok. Vodič s vozidlom unikal smerom na vyšný koniec obce, pričom ho celú dobu prenasledovali policajti. Asi po 800 metroch, auto zastavil pri okraji cesty a utekal smerom do lesa. Policajti 24-ročného muža prenasledovali, vypátrali a zadržali. Teraz čelí obvineniu zo zločinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Skalité, okres Čadca

V sobotu 19. augusta vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka v obci Skalité vodiča vozidla Peugeot 206, ktorý sa na vyzvanie dobrovoľne podrobil dychovej skúške. Policajti mu namerali 1,11 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,31 promile. Pri ďalšom zisťovaní sa ukázalo, že 40-ročnému vodičovi bol Okresným súdom v Košiciach právoplatne uložený zákaz vedenia motorových vozidiel. Muž je teraz obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Čadca

V piatok 18. augusta v nočných hodinách spôsobila dopravnú nehodu v meste Čadca 28 ročná vodička na vozidle Honda Civic. Vodička pri cúvaní zadnou časťou vozidla narazila do odparkovaného vozidla Škoda Superb. Po náraze sa s vozidlo otáčala a pri rozjazde opäť narazila do iného odparkovaného auta Mazda 6. Po dopravnej nehode vodička z miesta odišla. Zhruba po hodine sa na miesto vrátila spoločne s manželom. Pri dychovej skúške jej bola nameraná hodnota 1,44 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,00 promile. Následne vozidlo Honda Civic viedol 31 ročný muž, ktorého policajti v meste zastavili a pri dychovej skúške mu namerali 0,73 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,52 promile. 28 ročná žena 31 ročný muž čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Diviaky, okres Turčianske Teplice

V piatok vo večerných hodinách spôsobil dopravnú nehodu v obci Diviaky, okres Turčianske Teplice 21 ročný vodič na vozidle Opel Vecrta Caravan. Vodič v ľavotočivej zákrute nedostatočne sledoval situáciu v cestnej premávky a plne sa nevenoval vedeniu vozidla, správal sa nedisciplinovane a neohľaduplne, neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojim schopnostiam, prešiel do protismeru a narazil do garáže. Po dopravnej nehode bola u vodiča vykonaná dychová skúške s výsledkom 0,90 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,88 promile.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina