Žilinskí colníci zaistili tento rok v obchodoch až 837 falzifikátov odevov a obuvi


Foto: Žilinskí colníci zaistili tento rok v obchodoch až 837 falzifikátov odevov a obuvi
Galéria: 2 fotky
Foto: Finančná správa

Tento rok zaistili žilinskí colníci celkovo 615 párov prevažne športovej obuvi a 222 kusov odevov rôzneho druhu. Tovar bol zaistený pre podozrenie, že ide o falzifikáty značkových výrobkov. Potvrdili to aj zástupcovia držiteľov ochrannej známky.

„Tohtoročné kontrolné akcie zamerané na odhaľovanie prípadov, kedy dochádza k porušovaniu práv duševného vlastníctva, skončili v Žilinskom kraji jedenástimi záchytmi falzifikátov, pričom jeden z najväčších bol v predajni na Kysuciach,“ uviedla hovorkyňa Colného úradu Žilina, Božena Chríbiková. Podľa jej slov Išlo o 179 párov vychádzkovej pánskej aj dámskej obuvi značky Versace a Burberry.

Ďalší sa udial v rovnakom regióne pri kontrole vozidla, kde v kartónových škatuliach colníci našli 192 neoriginálnych dámskych tričiek Smiley. Z celého zaisteného tovaru bolo jednoznačne najviac - až 436 párov športovej obuvi, kde výrobca napodobnil dizajn - spoločnosti Adidas.

„V ostatných prípadoch sa jednalo prevažne o obľúbené detské tričká HELLO KITTY, tepláky a šále. Väčšinu falzifikátov colníci našli v obchodoch, ktoré ich ponúkali zákazníkom. Oslovení predavači uviedli, že nevedeli o tom, že predajom kópií výrobkov chránených ochrannou známkou porušujú predpisy,“ doplnila hovorkyňa.

Nakoľko zaistený tovar nespĺňa základné podmienky na to, aby mohol byť ponúknutý na charitatívne účely, bude s veľkou pravdepodobnosťou zničený.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Finančná správa