Dievča zrazené vlakom na Rajeckej ceste malo 23 rokov, zraneniam žiaľ v nemocnici podľahlo


Foto: Dievča zrazené vlakom na Rajeckej ceste malo 23 rokov, zraneniam žiaľ v nemocnici podľahlo
Galéria: 4 fotky
Foto: Polícia

Včera sme krátko pred 17:00 hod informovali o zrážke vlaku s osobou, ku ktorej došlo na Rajeckej ceste, na železničnom priecestí. Dievča malo podľa slov rušňovodiča prechádzať cez koľaje v čase, kedy svietili červené výstražné svetlá so signálom STOJ. Na ušiach malo mať nasadené slúchadlá, pre ktoré pravdepodobne nepočulo blížiaci sa vlak.

Na miesto prišli ako prví žilinskí hasiči a polícia, následne záchranná služba. Hasiči pohotovo poskytli zranenej osobe prvú pomoc a následne ju prenechali posádke záchranárov. Tá ju okamžite transportovala do žilinskej nemocnice s vážnymi poraneniami.

„Podľa zistených informácií mala 23-ročná cyklistka prechádzať na bicykli cez železničné priecestie v čase, keď výstražné prerušované červené svetlá priecestného zabezpečovacieho zariadenia upozorňovali na prichádzajúci vlak. Cyklistka vošla do jazdnej dráhy vlaku smerujúceho z Rajca do Žiliny, ktorý viedol 42-ročný rušňovodič. Cyklistka utrpela pri zrážke ťažké zranenia, ktorým v nemocnici podľahla,“ uviedla Jana Balogová, žilinská policajná hovorkyňa.

Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Okolnosti tragédie sú predmetom vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu