Na sídlisku Solinky zrekonštruovali asfaltový povrch na dvoch ihriskách


Foto: Na sídlisku Solinky zrekonštruovali asfaltový povrch na dvoch ihriskách Foto: Mesto Žilina

Mesto Žilina zrekonštruovalo na sídlisku Solinky počas leta asfaltový povrch na dvoch ihriskách. Vynovené plochy prinesú obyvateľom priestor pre aktívne využitie voľného času počas letných aj zimných mesiacov.

Oprava pôvodného povrchu prebehla v rámci rekonštrukcie vnútroblokov na Platanovej a Gaštanovej ulici. Asfaltový povrch ihrísk už dlhšie nespĺňal potrebné bezpečnostné podmienky, a preto boli ihriská využívané vo veľmi malej miere. Práve vďaka obnove povrchu sa podmienky výrazne zlepšili, vďaka čomu dôjde k aktívnejšiemu využívaniu zo strany detí a mládeže na sídlisku.

Plochy sa môžu využívať v lete aj v zime

Počas letných mesiacov môžu plochy slúžiť na hranie rôznych športov ako napríklad basketbal, florbal, tenis a volejbal. Počas zimného obdobia môžu ihriská využiť najmä deti a mládež ako ľadovú plochu na korčuľovanie, ak si budú chcieť klzisko vybudovať.

„Aj takýmto spôsobom sa snažíme prispieť k občianskej vybavenosti, čím chceme umožniť športujúcej verejnosti aktívne tráviť voľný čas v blízkosti svojich obydlí v lete, ako aj v zime,“ dodal žilinský primátor Choma.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu