Policajti zastavili v dňoch 7. - 13. augusta v Žilinskom kraji až 54 opitých vodičov


Foto: Policajti zastavili v dňoch 7. - 13. augusta v Žilinskom kraji až 54 opitých vodičov Foto: ilustračné

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji naďalej neustálu pozornosť. V 32. týždni tohto roka zaevidovali policajti na cestách až 54 podgurážených vodičov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel:

  • 15 nafúkali nad 1 promile
  • 8 vodičov nafúkali pod 1 promile
  • 5 vodiči spôsobili dopravné nehody pod vplyvom alkoholu
  • 2 vodiči sa dychovej skúške odmietli podrobiť

Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u 24 z nich bola dychová skúška na alkohol pozitívna.

Čadca

V piatok 11. augusta vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka v meste Čadca vodiča vozidla VW Golf. 23-ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,72 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,50 promile. 


Sihelné, okres Námestovo

V sobotu 12. augusta po polnoci zastavila policajná hliadka v obci Sihelné vodiča vozidla Škoda Octavia. 42-ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,94 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,96 promile. 

Ružomberok

V sobotu 12. augusta vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka v meste Ružomberok vodiča vozidla Audi A6. 40-ročný vodič sa na výzvu policajtov podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali  0,89 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,85 promile. 

Všetci traja kontrolovaní vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu