Spríjemnite si koniec leta na divadelnom festivale pod šapitom


Foto: Spríjemnite si koniec leta na divadelnom festivale pod šapitom

Spríjemnite si koniec prázdnin neobvyklým kultúrnym zážitkom. Navštívte 2. ročník charitatívneho divadelného festivalu Týden kultury na Valašsku 25. až 31. augusta vo Velkých Karlovicích v Beskydách, hodinku od Žiliny.

Každý večer sa môžete tešiť na predstavenie v netradičnom prostredí cirkusového šapito pri miestnom Spa hoteli Lanterna, v karlovickom Resorte Valachy. Výlet tak môžete spojiť s návštevou relaxačného centra Wellness Horal aj ďalšími zážitkami v Resorte Valachy, prípadne aj zostať cez noc a využiť špeciálnu ponuku Spa hotelu Lanterna, kde k pobytu dostanete vstupenku zadarmo. V rámci ubytovania v Lanterne máte raňajky, večeru aj neobmedzený vstup do hotelového spa aj do blízkeho Wellness Horal. Príjemne tak spojíte kultúrny zážitok s relaxáciou.



V programe sa nachádza celý rad zaujímavých titulov, napríklad stand-up comedy herca Ondřeja Sokola, ktorého môžete poznať nielen z filmov, ale aj ako moderátora show Tvoje tvář má známý hlas alebo populárnej Partičky. Pamätníci, ktorí v detstve hltali foglarovský komiks Rychlé šípy, určite ocenia jeho divadelnú verziu, ktorá sa dočkala už takmer 500 repríz.

Príde aj Karel Roden s Janou Krausovou, Jaroslav Dušek so Čtyřmi dohodami a Pátou dohodou alebo obľúbená moderátorka a herečka Halina Pawlowská so svojou one woman show Chuť do života. Jedno predstavenie bude venovane aj deťom.




Každý večer po predstavení sa navyše môžete tešiť na After Šapitó Night v blízkom Cocktail bare Lanterna a zakončiť deň posedením pri dobrom drinku.

Rovnako ako minulý rok, výťažok z festivalu poputuje na dobročinné účely. Dostanú ho rodina deväťročného Tomáška Koňaříka z Velkých Karlovic, ktorý trpí svalovou dystrofiou a mobilný hospic Strom života.
Predpredaj vstupeniek na festival prebieha na www.tydenkultury.cz.

S čím spojiť návštevu Velkých Karlovic?
-    Po večernom predstavení si zájdite na drink na After Šapitó Night do Cocktail baru.
-    Užite si odpočinok vo Wellness Horal – termálne bazény, saunový svet aj pestrú ponuku thajských, ayurvédských a bali masáží od exotických masérov
-    Naučte sa piecť tradičné valašské koláče na kurze pečenia valašských frgálov
-    Zoznámte sa s golfom pri zábavnom programe Golf pro každého
-    Zájdite si na výlet na segwayi so sprievodcom
-    Vyrazte aj s deťmi na Kulíškovu naučnou stezku alebo do zábavného parku Razulák
-    Ochutnajte zážitkovú gastronómiu a šesťchodové Letné menu v Spa hoteli Lanterna



Program Týdne kultury na Valašsku
25. 8. Malé Divadlo Komedie: 1+1=3
26. 8. Divadlo pohádek: Princové jsou na draka (rozprávka)
26. 8. Studio DVA divadlo: Ondřej Sokol - Celebrity (stand-up comedy)
27. 8. Slovácké divadlo: Rychlé šípy
27. 8. Studio DVA divadlo: Karel Roden a Jana Krausová - Otevřené manželství (posledné lístky)
28. 8. Jaroslav Dušek: Čtyři dohody (vypredané)
29. 8. Jaroslav Dušek: Pátá dohoda (posledné lístky)
30. 8. Caveman - Jan Holík
31. 8. Halina Pawlowská: One woman show “Chuť do života”

Tipy z programu:
Caveman aneb Obhajoba jeskynního muže
Od prvého uvedenia v roku 1995 v USA sa Caveman stal legendou. Prečo ženy nakupovanie nabíja a mužov ubíja? Prečo je ideálom žien mŕtvy muž – duch Patricka Swayze? A ako je možné, že sme tak rozdielny a pritom rovnakí? Hra sa vtipne zamýšľa nad rozdielmi medzi mužmi a ženami a nad tým, ako tieto rozdiely vyvolávajú často nedorozumenia.



Halina Pawlowská: Chuť do života

Kto by nepoznal Halinu Pawlowskou: scenáristku a moderátorku s osobitým zmyslom pre humor a sebairóniou v talk show Banánové rybičky? Jej one woman show Chuť do života je „o vzrušení, láske, katastrofách a množstve hlupákov, ktorí si zaslúži, aby sme sa im spoločne smiali. A tiež, pochopiteľne, o jedle!“

Rychlé šípy
Známa foglarovská päťka s Mirkom Dušínom v čele, ale aj Dlouhé Bidlo, Bohouš a ďalšie postavy legendárneho komiksu ožívajú v podaní Slováckého divadla v Uherském Hradišti. Na jeho doskách sa dočkali už viac ako 450 repríz.

Studio DVA divadlo: Ondřej Sokol - Celebrity
Stand-up comedy známeho herca, režiséra a v neposlednej rade moderátora (oi. Tvoje tvář má známý hlas) sprevádzajú nadšené reakcie divákov, ale aj recenzentov, ktorí ju označujú za dokonalú ukážku tohto náročného žánru. Tešte sa na nečakaný pohľad do súkromia Ondřeje Sokola a takmer všetkých umelcov v Českej republike.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Veľké Karlovice