K parkovaciemu domu s ihriskom na Hájiku existuje štúdia, realizácia by mala stáť 4 milióny eur


Foto: K parkovaciemu domu s ihriskom na Hájiku existuje štúdia, realizácia by mala stáť 4 milióny eur
Galéria: 11 fotiek

Mestský poslanec Ľuboš Plešinger dnes zverejnil na sociálnej sieti Facebook informáciu o tom, že pre parkovací dom na Hájiku bola vypracovaná štúdia. Podľa jeho slov sa projekt nachádza približne v tretine, kapacita domu by mala byť dvesto automobilov. Už z návrhu je jasné, že na streche domu by malo vzniknúť multifunkčné športové ihrisko.

Parkovací dom by mal byť umiestnený medzi ulicami Petzvalova a Baničova, pri základnej a materskej škole. Už dnes je pozemok využívaný na parkovanie, vybudovaním domu by však mohla obslužnosť tohto miesta vzrásť niekoľkonásobne.

„Nachádzame sa niekde v tretine cesty k realizácii Parkovacieho domu na Hájiku. Máme štúdiu, ktorú Vám predkladám k nahliadnutiu. Tento rok boli vyčlenené prostriedky na realizačný projekt PD s kapacitou 200 áut,“ uviedol Ľuboš Plešinger, poslanec Mestského zastupiteľstva v Žiline za obvod Hájik.

Galéria: 11 fotiek


Problémom môže byť získanie financií, predpokladaný odhad sa pohybuje na úrovni 4 miliónov eur. „Najťažšia bude posledná etapa a to získanie cca 4 mil. € na samotnú realizáciu PD na Hájiku,“ dodáva Plešinger s tým, že podobný projekt by mohol naštartovať výstavbu parkovacích domov aj na iných sídliskách v Žiline.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu