V žilinskej predajni OPEL Autotip sa uskutočnil deň otvorených dverí, pripravený bol bohatý program


Foto: V žilinskej predajni OPEL Autotip sa uskutočnil deň otvorených dverí, pripravený bol bohatý program
Galéria: 19 fotiek

Uplynulý piatok sa v Žilinskom zastúpení značky Opel, spoločnosti AUTOTIP spol. s.r.o., uskutočnil deň otvorených dverí. Pre všetkých návštevníkov, ako aj pozvaných hostí bol pripravený bohatý program.

Hlavnými hviezdami boli, ako inak, nové modely s bleskom v znaku. Pozornosť pútala predovšetkým nová vlajková loď značky Opel Insignia v oboch karosárskych verziách. Nechýbal ani úplne nový crossover Opel Crossland X, ktorý sa veľkostne radí pod model Mokka X. Mimochodom naše dojmy z nového modelu Opel Insignia Grand Sport nájdete v samostatnom článku:

Celé podujatie sa aj tento rok nieslo v znamení integrácie a uľahčení života pre telesne postihnutých ľudí. Ako je dobre známe značka Opel sa už dlhodobo zameriava aj na prestavbu svojich modelov pre ľudí s telesným postihnutím. Aj preto bolo na mieste k dispozícii hneď niekoľko špeciálne upravených vozidiel. Pozornosť v tomto smere pútal predovšetkým model Opel Movano resp. Opel Combo. Obe spomínané vozidlá dokážu vďaka dômyselnej prestavbe značne uľahčiť každodenný život ľudí s pohybovým hendikepom.


Okrem programu Opel bez bariér, upútali pozornosť návštevníkov aj názorné ukážky správneho poskytnutia prvej pomoci pracovníkov Červeného kríža. Zúčastnení si navyše mohli otestovať svoje skúsenosti v lukostreľbe, ktorú zastrešili lukostrelci z klubu REFLEX. Veľkému záujmu sa tešili aj psovodi záchranári so svojimi štvornohými spoločníkmi.

O zaujímavú kultúrnu vložku sa postarali priamo dvaja hudobne nadaní zamestnanci spoločnosti Autotip, Rišo Zaťko spoločne s Marekom Remeniusom, ktorí si zaimprovizovali s hosťami Radom Rohaľom, Matúšom Jančíkom a Jožom Sekaninom a vytvorili všetkým príjemnú hudobnú kulisu, nielen v podobe nestarnúcich československých “rádioviek”, ale aj piesní modernej zahraničnej tvorby v netradičnom akustickom “unplugged” prevedení. Chýbať nesmelo ani bohaté občerstvenie na čele s grilovanými špecialitami.

Akcia sa konala pod záštitou Opel Handy Cars a otvoril ju samotný riaditeľ projektu Antonín Pokorný, ktorý je zakladateľ a otec programu OPEL Handy Cars.

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí pomohli k uskutočneniu akcie:

  • Tibor Köböl (Organizácia muskulárnych dystrofikov SR predseda)
  • tím ARES úprava interiérov a vozidiel pre ZŤP
  • tím LETMO elektromobilita a vozíky pre ZŤP
  • tím Reha Care technika pre ZŤP vozíky
  • tím REFLEX lukostrelci
  • tím SLOVENSKÝ ČERVENÝ KRÍŽ




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu