25-ročný Žilinčan Michal, ktorý nešťastne spadol na dovolenke, bol už prevezený na Slovensko


Foto: 25-ročný Žilinčan Michal, ktorý nešťastne spadol na dovolenke, bol už prevezený na Slovensko Foto: Emergency Medical and Rescue Assistance Slovakia

Začiatkom júla sme informovali o nešťastnom páde 25-ročného Žilinčana Michala, ktorý v posledný deň svojej dovolenky v Grécku ochrnul, zlomil si tri stavce a natiahol väzy. Dovtedy zdravý mladý muž sa náhle ocitol v zahraničí v nemocnici. Napriek tomu, že bol Michal stabilizovaný, ešte zďaleka pre neho komplikácie nekončili.

Jeho rodina ho potrebovala dostať čo najskôr na Slovensko, na prevoz však nemala dostatočné finančné prostriedky. Na pomoc Michalovi bola preto rozbehnutá verejná zbierka.

Mladíka, ktorý utrpel zranenia v gréckom letovisku Katerini Paralia, previezol letecký špeciál Airbus A319 z Leteckého útvaru Ministerstva vnútra, vo štvrtok 3. augusta popoludní na Slovensko. Lekársku starostlivosť mu počas letu zabezpečovali lekári Nemocnice sv. Michala v Bratislave. Po pristátí bol prevezený do nemocnice na bratislavských Kramároch. Transport pacienta mal prebehnúť bez komplikácií.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu