Policajti zastavili na Orave 31-ročného Filipa, pre nájdený pervitín mu hrozí až 10 rokov väzenia


Foto: Policajti zastavili na Orave 31-ročného Filipa, pre nájdený pervitín mu hrozí až 10 rokov väzenia Foto: KR PZ Žilina

Policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, zastavili v uplynulých dňoch, počas nočných hodín v Námestove, osobné motorové vozidlo Opel Zafira. Pri kontrole im 31-ročný vodič dobrovoľne vydal predmety s obsahom neznámej kryštalickej látky. Predbežným skúmaním časti zaistenej látky bolo zistené, že ide o pervitín v množstve, ktoré zodpovedá najmenej 46 bežným jednotlivým dávkam drogy. 

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne obvinil 31-ročného Filipa (z okresu Tvrdošín) zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,“ uviedol žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Obvinenému mužovi hrozí, v prípade dokázania viny, trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov. Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina