Staré predajné stánky pri autobusovej stanici sa zmenia na trhovisko z prenosných kontajnerov


Foto: Staré predajné stánky pri autobusovej stanici sa zmenia na trhovisko z prenosných kontajnerov
Galéria: 3 fotky

Viacerí čitatelia nás upozornili na prebiehajúce búracie práce, pri autobusovej stanici v centre Žiliny. Na pozemku vedľa stanice sa nachádzalo malé trhovisko, ktoré bolo zložené z viacerých predajných stánkov. Mnohí ľudia v nich boli zvyknutí nakupovať potraviny, ovocie a zeleninu ale aj oblečenie a kvety. Teraz sú mierne zaskočení, keď vidia, ako boli tieto stánky zbúrané a preto sa pýtajú čo bude ďalej. Pri autobusovej a vlakovej stanici, je pohyb ľudí naozaj obrovský, preto by viacerých sklamalo, ak by sa predajné miesta úplne zrušili. Počas čakania na pravidelné spoje, si totiž mnohí zvykli nakúpiť.

Ako sa nám podarilo zistiť, zámerom je vybudovanie nového trhoviska, ktoré bude prehľadne usporiadané a ponúkne viac priestoru a lepšiu orientáciu medzi obchodmi. Vlastníkom pozemku, na ktorom nové trhovisko vznikne, je podľa katastra nehnuteľností spoločnosť ALIFI s.r.o., so sídlom v Pezinku. Podľa informácií zo žilinskej radnice bola na ploche povolená stavba s názvom Trhovisko Autobusová stanica a prípojky inžinierskych sietí.

Stavba pozostáva z umiestnenia mobilných kontajnerov a je povolená ako dočasná stavba. Existujúca spevnená plocha bude slúžiť pre osadenie predajných kontajnerov a predajných stojanov ako aj zásobovanie, priestor pre odpad a tiež peší pohyb návštevníkov trhoviska,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.

Na ploche, kde doteraz stáli rôzne drevené stánky, budú osadené prenosné kontajnery, ktoré tvoria samostatné objekty slúžiace ako trhoviskové predajne. Vďaka použitiu kontajnerov sa zjednotí doterajší rôznorodý tvar ale aj farebnosť a materiálová škála pôvodného trhoviska.

Trhovisko tak dostane nový vzhľad a možno priláka aj nových predajcov, ktorí ponúknu ďalší zaujímavý tovar.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu