Peter Sagan sa dnes predstaví v neďalekých Katowiciach, do 2. etapy TdP vstupuje v žltom


Foto: Peter Sagan sa dnes predstaví v neďalekých Katowiciach, do 2. etapy TdP vstupuje v žltom Foto: ilustračné - tourdepologne.pl

Dnes o 13:25 začne v rámci 74. ročníka sedemetapových pretekov Okolo Poľska druhá etapa, do ktorej nastúpi Peter Sagan v žltom drese pre lídra pretekov. Po trojtýždňovej pauze a vylúčení z Tour de France dokázal rodák zo Žiliny zvíťaziť hneď v prvej etape pretekov zo seriálu World Tour. Dnešná 142 kilometrov dlhá, zvlnená etapa začína v meste Tarnowskie Góry. Jazdci majú predpokladaný príjazd do cieľa okolo 16:40.



Peter Sagan má pred štartom na čele celkového poradia štvorsekundový náskok pred Calebom Ewanom, dnešná etapa finišuje v Katowiciach a podobne ako včera, aj dnes budú cyklisti na záver trate prechádzať okruh, presnejšie trikrát 17-kilometrový okruh. Okrem Sagana štartuje v drese BORA - HANSGROHE aj ďalší Slovák Erik Baška.

„Som veľmi šťastný, že som späť v pretekovom tempe a hneď s víťazstvom. Chcem sa poďakovať mojim tímovým kolegom, ktorí dnes odviedli skvelú prácu. Myslím, že dnes to bolo naozaj ukážkové, bolo to pre mňa dôležité vyhrať tu. Špeciálne sa chcem poďakovať celému tímu BORA-hansgrohe, nášmu manažérovi Ralphovi Denkovi, BORE, hansgrohe a Specialized, ktorí za mnou stáli a celý čas ma podporovali po udalostiach na Tour de France. Už je to minulosť a my sa chceme plne sústrediť na naše výkony na Okolo Poľska,“ uviedol krátko po triumfe v prvej etape Peter Sagan.

Víťazstvo Petra Sagana v 1. etape Tour de Pologne 2017



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu