Turisti pozor: V Rajeckej doline objavili na chodníku nastraženú pascu s hrubými ostňami


Foto: Turisti pozor: V Rajeckej doline objavili na chodníku nastraženú pascu s hrubými ostňami
Galéria: 4 fotky
Foto: Richard Wetter

Na Facebooku sa včera večer objavila dôležitá informácia o nebezpečnej pasci, ktorá bola nastražená v Rajeckej doline. Informoval o tom jeden z turistov, ktorý rád trávi čas prechádzkami v lesoch a tento, a ktorý pascu objavil na kopci Žiar, pri obci Kunerad.

„Chodím do hôr od malička a zažil som v nich už naozaj všeličo, no tento nález má veľmi nemilo prekvapil. Nikdy sa príliš nenáhlim a úplne najradšej chodím pešo, všeličo si preto stihnem cestou všimnúť a už veľa krát mi to zachránilo kožu,“ uvádza Richard na svojom Facebooku.


Pri svojej poslednej prechádzke po hrebeňovom chodníku, tesne pod vrcholom Žiaru, našiel v prsti zahrabanú železnú pascu. Asi meter dlhá, železná pásovina, z ktorej trčali nebezpečne ostré a hrubé ostne, bola podľa slov Richarda perfektne remeselne spracovaná a priviazaná oceľovým lanom k stromu. Nástrahu nebolo vraj ľahké odstrániť, no pokúsil sa o to, aby predišiel zraneniam turistov, či cykloturistov.

Ten, kto mal úmysel ublížiť ľuďom, chodiacim na turistiku si musel dať poriadnu námahu, aby takúto nástrahu vyrobil a navyše vyniesol až na samotný vrch, kde ju následne osadil a zamaskoval. „Možno komusi vadí aktivita horských cyklistov, ktorí odmietajú tráviť voľné chvíle v krčme a vybudovali na svahoch Žiaru trať pre rýchlu, akčnú jazdu? Ich činnosť je však oproti bežným praktikám lesného hospodárstva len nevinnou, hoci trochu nebezpečnou hrou,“ myslí si Richard.

Zdieľajte túto správu ďalej, nie je totiž isté, že majiteľ tejto jednej pasce nenastražil v Rajeckej doline aj ďalšie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FB Richard Wetter