V závode Kia Motors Slovakia včera začala dvojtýždňová celozávodná dovolenka


Foto: V závode Kia Motors Slovakia včera začala dvojtýždňová celozávodná dovolenka

Vo výrobnom závode kórejskej spoločnosti Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom pri Žiline začala včera plánovaná celozávodná letná dovolenka, ktorá potrvá až do 4. augusta 2017. Počas dvoch týždňov čaká automobilku reorganizácia vlastných výrobných liniek, dôvodom je pravidelná údržba strojov a zariadení a tiež prechod na výrobu novšej generácie jedného z aktuálne vyrábaných modelov.

Celková výška investície počas tohto roka predstavuje 130 miliónov eur, vďaka novým výrobným technológiám bude v žilinskom závode prebiehať výroba ďalšieho typu motora. Za prvý polrok 2017 si z celkového počtu vyrobených motorov zákazníci do svojich automobilov objednali až 57% dieselových agregátov.

V piatok prišiel do výroby zaželať príjemne strávenú dovolenku aj prezident závodu. „Milí kolegovia, prajem vám príjemné prežitie letnej dovolenky. Špeciálne všetkým tým z vás, s ktorými som sa dnes nestihol stretnúť osobne,“ uviedol následne na sociálnej sieti Facebook Dae Sik Kim, prezident Kia Motors Slovakia.

Milí kolegovia, prajem vám príjemné prežitie letnej dovolenky. Špeciálne všetkým tým z vás, s ktorými som sa dnes nestihol stretnúť osobne. Dae Sik Kim, prezident Kia Motors Slovakia.

Posted by Kia Motors Slovakia on 21. júl 2017


Zamestnanci Kia Motors Slovakia majú možnosť čerpať dovolenkový bonus vo výške 100 eur plus 50 eur na každého rodinného príslušníka. Počas celozávodnej dovolenky však v závode pracuje niekoľko stoviek kmeňových zamestnancov a ďalšie stovky zamestnancov z dodávateľských firiem.

„Z našich zamestnancov je počas dovolenky v práci približne 300 ľudí, prevažne ide o zamestnancov z údržby, ale taktiež pracujú napríklad aj účtovníci či personalisti. Okrem našich ľudí sú v závode nasadené aj stovky zamestnancov z dodávateľských firiem,“ spresnil Jozef Bačé, hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia.




 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu