Cez stredné Slovensko sa bude počas najbližšieho týždňa presúvať technika spojeneckých vojsk


Foto: Cez stredné Slovensko sa bude počas najbližšieho týždňa presúvať technika spojeneckých vojsk Foto: MO SR - archív

Ministerstvo obrany Slovenskej republiky upozorňuje občanov na plánované presuny vojenskej techniky, ktoré sa udejú počas budúceho týždňa na celom území Slovenskej republiky. Spolu desiatky transportov mechanizmov spojenekých vojsk prejdú cez naše územie po cestách a koľajniciach. 

„Rezort obrany upozorňuje občanov na plánované cestné a železničné transporty vojenskej techniky spojeneckých vojsk cez územie Slovenskej republiky, ktoré sa uskutočnia v termíne od 24. do 30. júla 2017. Malo by ísť o 25 cestných a 9 železničných presunov,“ uviedlo ministerstvo na svojom webe.

Technika bude prechádzať cez celé územie, transporty prejdú aj cez hraničné prechody na strednom Slovensku. Presuny prebiehajú najmä v súvislosti s cvičením, ktoré sa odohráva v Maďarsku, Rumunsku a Bulharsku. Zapojených je do neho viac ako 25 000 vojakov z viac ako dvadsiatich spojeneckých a partnerských národov.

„Pôjde predovšetkým o avizovaný presun techniky Armády USA v súvislosti s medzinárodným cvičením Saber Guardian 2017, ako aj o ďalšiu bežnú prepravu. Železničné transporty sú naplánované predovšetkým na území východného Slovenska. Po cestách sa bude technika presúvať cez viaceré hraničné priechody západnej, strednej a východnej časti Slovenskej republiky,“ spresňuje Ministerstvo obrany Slovenskej republiky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: MO SR