Do budovy klientskeho centra v Europalace sa presťahujú aj vybrané pracoviská Mestského úradu Žilina


Foto: Do budovy klientskeho centra v Europalace sa presťahujú aj vybrané pracoviská Mestského úradu Žilina Foto: TS Mesto Žilina

Nové priestory klientskeho centra v Žiline, ktoré sa nachádzajú v budove Europalace Žilina na Vlčincoch, budú poskytovať komplexné služby pre občanov mesta. V rámci ich skvalitnenia sa do nového centra v dohľadnej dobe presťahujú aj niektoré pracoviská Mestského úradu v Žiline. Presnejšie ide o Matričný úrad a pracovisko Ohlasovne pobytu – evidencia obyvateľov.

„V záujme skvalitnenia poskytovaných služieb a komplexného vybavenia občanov na jednom mieste oznamujeme obyvateľom Žiliny, že niektoré pracoviská Mestského úradu v Žiline budú v najbližšej dobe presťahované do priestorov budovy Europalace Žilina, Vysokoškolákov 8556/33, Žilina,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba s tým, že o dátume sťahovania bude mesto informovať.

Klientske centrum by malo byť otvorené v októbri, dátum stanoví ministerstvo


V rámci klientskeho centra, ktorého vznik sprevádzajú od začiatku pochybnosti ohľadom kúpy budovy Europalace a jej vhodnosti, by mali občania vedieť vybaviť doklady, záležitosti súvisiace s evidenciou obyvateľstva či vozidiel. Predbežne by k jeho otvoreniu malo dôjsť na jeseň.

„Do nového klientskeho centra bude okrem jednotlivých pracovísk policajného zboru a okresného úradu presťahovaný aj Matričný úrad v Žiline a pracovisko Ohlasovne pobytu – evidencia obyvateľov. Pravdepodobný termín otvorenia nového klientskeho centra je október 2017, ale presný dátum stanoví Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, ktoré je zriaďovateľom tohto centra,“ dodal Čorba.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina