Poslankyňa Martinková pokračuje s aktivitou obnovy detských prvkov na sídlisku Vlčince


Foto: Poslankyňa Martinková pokračuje s aktivitou obnovy detských prvkov na sídlisku Vlčince
Galéria: 8 fotiek

Na sídlisku Vlčince prebiehajú ďalšie práce, za účelom skrášlenia verejného priestranstva. Mestská poslankyňa Iveta Martinková pokračuje vo svojej iniciatíve a v súčasnosti mapuje detské prvky na sídlisku. Niektoré staré prvky boli už obnovené, niektoré sú zničené a mnoho z nich nemá náter.

„Postupne sa snažím o opravu detských prvkov, ktoré sú z rôznych príčin nefunkčné. Napríklad na nich chýbajú nejaké diely alebo sú prasknuté, prípadne sa na nich rozpadávajú drevené časti.  Na sídlisku je tiež viacero detských prvkov, ktoré pôvodne slúžili ako držiaky na hojdačky, ale hojdačky už tam nie sú. Za účelom opravy zatiaľ zmapovaných prvkov, som napísala kompetentným v meste viacero mailov, aj s fotografiami a budem v tom pokračovať,“ uvádza poslankyňa Iveta Martinková.


Galéria: 8 fotiek

Sídlisko Vlčince je najväčšia mestská časť v Žiline a podľa slov poslankyne je v ňom naozaj veľa práce. V súčasnosti sa realizuje natieranie detských preliezok, ktoré nie sú poškodené. Každý deň pribúdajú novo natreté detské preliezky a hojdačky.

„Čo ma veľmi teší a je to naozaj výborné, že do natierania sa pustili už aj občania,“ dodáva poslankyňa. Do aktivity je opäť zapojená aj koordinátorka verejnoprospešných prác pani Maťašovská. Podľa našich informácií vždy ochotne pomáha pri viacerých aktivitách a zároveň spisuje nedostatky nájdené na sídlisku.

Práca s VPP pracovníkmi nie je celkom jednoduchá, ale ona to bravúrne zvláda. Natieranie ich však baví a robia to radi. Predsa len, chlapi radšej chytia štetec, ako napríklad zbierajú smeti.“ hovorí poslankyňa Martinková.

V tomto roku by sa malo obnoviť aj niekoľko asfatových plôch na sídlisku Vlčince. Poslankyňa vo svojich aktivitách pokračuje, už dávnejšie vzniesla požiadavky na vyznačenie čiar a dodávku športového náradia na doposiaľ zrekonštruované asfaltové plochy.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu