V Považskom Chlmci budujú kanalizáciu, doprava podľa vodičov kolabuje, obmedzenia potrvajú 9 týždňov


Foto: V Považskom Chlmci budujú kanalizáciu, doprava podľa vodičov kolabuje, obmedzenia potrvajú 9 týždňov

Viacerí vodiči jazdiaci do Žiliny z obcí Divinka, Divina, Svederník, Marček a tiež z mestskej časti Považský Chlmec, sa začali v posledných dňoch sťažovať na nekonečné čakania a kolóny. Tie sú spôsobené výkopovými prácami, ktoré prebiehajú na miestnych cestných komunikáciách. S nimi totiž súvisia výrazné dopravné obmedzenia a regulácia dopravy.

Začiatkom mája 2017 sa začalo s odkanalizovaním mestskej časti Považský Chlmec. Výstavba je rozdelená do troch etáp a počíta sa aj s vybudovaním dažďovej kanalizácie.

  • 1 etapa - ulice Pri Kysuci, Na Majerisku, Vysoká, Bytčianska (úsek Na Hôrke – rieka Kysuca), ulica Na Hôrke a časť ulice Hlavná
  • 2 etapa - ulice Hlavná, Medzierka, Mýtna, bočná časť ulice Na Hôrke, Nižedvorská, Fialková, Zúbekova, Pomocná, Študentská, Alexyho, Požiarnická (časť), Horská a východné časti Chlmeckého námestia
  • 3 etapa - ulice Pod Laščeky (vrátane ČS2 podchodu pod Váhom), ďalej v západnej časti Chlmeckého námestia, ulíc Nová, Závozská, Požiarnická (druhá časť), Pod Skalkou a zostávajúca časť ulice Bytčianska

V súvislosti s prácami na prvej etape, sa tvoria rozsiahle kolóny cez celú mestskú časť smerom do Žiliny. „Aktuálna dopravná situácia v Považskom Chlmci je na zaplakanie. Zmysleli si tam rozkopať najužšiu cestu v obci za a reguláciu premávky očividne nezvládajú. Dnes ráno sa kolóna ťahala po Marček a vyzeralo to tak, že uprednostňujú autá zo Žilinskej strany - kde mimochodom nebola žiadna kolóna,“ uvádza náš čitateľ, ktorý cez mestskú časť jazdí pravidelne.


Ako nám ďalej uviedol, ako obchádzku sa mu viac oplatí použiť cestu cez mesto Bytča. S autom síce najazdí viac kilometrov, no dostane sa do Žiliny rýchlejšie, ako by čakal v kolónach. Vodiči budú musieť dopravné obmedzenia strpieť ešte niekoľko týždňov.


„V rámci predmetnej stavby je potrebná úplná alebo čiastočná uzávierka komunikácií v zmysle projektovej dokumentácie, ktorá rieši návrh organizácie dopravy - prenosného dopravného značenia a prenosnej cestnej signalizácie počas budovanie vody a kanalizácie na ceste II/507 (km 221,350 - 221.580) a miestnych komunikáciách: ul. Na Hôrke, ul. Vysoká, ul. Pri Kysuci, ul. Na Majerisku a ul. Hlavná v mestskej časti Žilina - Považský Chlmec,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Problém by sa mohol podľa viacerých vodičov odstrániť, ak by neboli uprednostňované vozidlá len z jednej strany, ale premávka by bola riadená striedavo v rovnakých intervaloch. Dopravné obmedzenia v súvislosti so stavbou majú trvať až do 30.09.2017.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu