Nadácia Kia Motors Slovakia podporí rekonštrukciu ďalších oddelení žilinskej nemocnice


Foto: Nadácia Kia Motors Slovakia podporí rekonštrukciu ďalších oddelení žilinskej nemocnice

Predstavitelia Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline a Nadácie Kia Motors Slovakia podpísali Memorandum o spolupráci. Predmetom je rekonštrukcia priestorov nemocnice s cieľom zlepšiť prostredie určené na poskytovanie a výkon zdravotných služieb.

Rekonštrukcia bude prebiehať 3 mesiace

Rekonštrukciou počas troch mesiacov prejde gastroenterologické centrum a liečebňa dlhodobo chorých. „Po tom, čo sme kompletne zrekonštruovali pediatriu a vytvorili sa nové ambulancie na urológii v minulom roku, chceme v rekonštrukciách pokračovať aj tento rok. Dokončí sa liečebňa dlhodobo chorých, kde sme už v minulosti rekonštruovali a mali by sa vybudovať nové ambulancie na gastroenterológii,“ uviedol správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák.


Do modernizácie vonkajších a vnútorných priestorov investovala nemocnica minulý rok viac ako 900 tisíc eur

Tento rok v rekonštrukciách pokračuje a spoluprácu so súkromným sektorom vníma pozitívne. „Sme veľmi radi, že Kia s nami spolupracuje a pomáha nám. Vážime si to a veríme, že táto spolupráca zostane i do budúcnosti, pretože investície sú potrebné. Čo môžeme, snažíme sa riešiť z vlastných zdrojov, ale pomoc z vonkajšieho prostredia je dôležitá,“ doplnil generálny riaditeľ nemocnice Igor Stalmašek.

Prestavbou gastroenterologického centra vzniknú ambulancie pre endoskopické výkony a hepatologická ambulancia, lôžková časť pre jednodňovú chirurgiu a imunologickú liečbu a priestor na vykonávanie celkovej anestézy.

„Vývoj v gastroenterológii ide za posledných desať rokov dopredu. To, čo sa kedysi robilo chirurgicky, dokážeme urobiť už ambulantne, endoskopicky. Máme kvalitné prístroje, dobrých lekárov a kvalitný zdravotnícky personál,“ uviedol vedúci lekár gastroenterologického centra Ján Bašo, podľa ktorého získa oddelenie po rekonštrukcii lepší priestor na poskytovanie zdravotných služieb.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS FNsP Žilina